Bakan Pekdemirli'den 'su' açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son dönem endişelere neden olan baraj doluluk oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Pakdemirli, "İstanbul ve İzmir'de bu yıl suyla ilgili problem görünmüyor. Ankara için de önemli bir problem yok" dedi.

Bakan Pekdemirli'den 'su' açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son dönem gündeme gelen baraj doluluk oranı endişelerine ilişkin, "Türkiye geneli içme suyu barajlarında 31 Mart 2020'de yüzde 58 doluluk varmış, şu an yüzde 52 doluluk bulunuyor" açıklamasında bulundu.

Pakdemirli, "İstanbul ve İzmir'de bu yıl suyla ilgili problem görünmüyor. Ankara için de önemli bir problem yok" dedi.

"Türkiye geneli enerji barajlarında geçen yıl yüzde 48 doluluk varken, şu anda yüzde 41 doluluktayız" ifadelerini kullanan Pakdemirli, Pakdemirli: "Baraj doluluk oranı Ankara'da yüzde 12, İstanbul'da yüzde 72, İzmir'de de yüzde 76 civarında" bilgisini aktardı.

 Arazi düzenlemesi hazırlığı

Bakan Pakdemirli, arazi toplulaştırmanın ötesinde 'beraber üretim' konusunda yapılması gereken düzenlemelerin olduğuna dikkat çekerek, "Arazi bankacılığı, arazi kullanım planları ve toplulaştırmayı birlikte değerlendirmek gerekiyor. Yakın zamanda hem yol haritası hem ilgili araçlar ve mevzuat değişikliklerine ilişkin kamuoyuyla paylaşacağımız konular olacak" şeklinde konuştu.