66 milyon lira yarın hesaplara yatacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri alanında faaliyet gösteren üreticilerin hesaplarına yarın 66 milyon lira destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi. Hastalıktan Ari İşletme Desteği ödemeleri daha önce gerçekleştirilmişti.

66 milyon lira yarın hesaplara yatacak

Pakdemirli, Antalya'daki Kundu tesisler bölgesinde bir otelde düzenlenen "8. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı"nda, Türkiye'nin su ürünleri üretiminde dünyada en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu alanda, Avrupa ülkeleri arasında ikinci sırada geldiğini ifade eden Pakdemirli, Bakanlığı ilgilendiren her alanda iddialı konuma gelindiğini belirtti. Su ürünlerinin, Türkiye'nin önemli bir ekonomik potansiyeli olduğuna işaret eden Pakdemirli, ülkenin sahip olduğu su ve denizin iyi kullanılması gerektiğini vurguladı.

66 milyon liralık ödeme yarın hesaplarda

Su ürünleri yetiştiricileri, 66 milyon liralık destekleme ödemesi yarın hesaplarınıza yatacak. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle harcayın. Bakanlık olarak biz, sektörün talepleri için bütün imkanlarımızı seferber ettik, edeceğiz ve bunu böyle sürdüreceğiz.

82 ülkeye balık ihracatı yapıyoruz. Ülkemiz su ürünlerinde de net ihracatçıdır. Pazarlama faaliyetlerini biraz daha artırmamız gerekiyor.