Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, '"Tüm zamanların rekoru" diyerek duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı TİGEM'in faaliyetlerine ilişkin verileri paylaştı. Bakan Yumaklı, "TİGEM'in 15 işletmesinde gerçekleştirilen 392 bin tonluk hububat hasadı tüm zamanların rekoru oldu" ded

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, '"Tüm zamanların rekoru" diyerek duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TİGEM'in gerçekleştirdiği hububat hasadının tüm zamanların rekorunu kırdığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, TİGEM, özellikle hububat ve yem bitkileri gibi ürünlerin tohumculuğunun geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılmasında etkin rol üstleniyor.

Sertifikalı hububat tohumu üretimi amacıyla 2022'de TİGEM'e bağlı 15 işletmede başta buğday olmak üzere arpa, tritikale ve yulaf cinsleriyle yapılan hububat ekilişinin hasadı başarıyla tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, '"Tüm zamanların rekoru" diyerek duyurdu - Resim : 1

392 BİN TON HUBUBAT MAHSULÜ ELDE EDİLDİ

903 bin 331 dekar buğday, 99 bin 219 dekar arpa, 16 bin 482 dekar tritikale ve 2 bin 369 dekar yulaf olmak üzere toplam 1 milyon 21 bin 401 dekar ekili alanın hasadı sonunda tüm zamanların en yüksek üretim rakamına ulaşılarak toplam 392 bin ton hububat mahsulü elde edildi. Toplam üretimde geçen yıla göre yüzde 28 artış sağlandı. Geçen yıl 306 bin ton sertifikalı hububat mahsulü üretilmişti.

Hasat edilen hububat mahsulünden, TİGEM'in modern tohum hazırlama tesislerinde hazırlanacak sertifikalı tohumlar, bu yıl güzlük ekim sezonunda üreticilerin kullanımına sunulacak.