Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci deprem felaketinin bilançosunu açıkladı: 2 trilyon gibi bir meblağı beraberinde getiriyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin bilançosunu açıkladı. Bakan Kirişci, ''Yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira gibi bir meblağ beraberinde getiriyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci deprem felaketinin bilançosunu açıkladı: 2 trilyon gibi bir meblağı beraberinde getiriyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş’ta katıldığı programda Kahramanmaraş merkezli depremlerin bilançosunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Asla mukayese edilemeyecek bir deprem. 'Asrın' da ifadesi belki yeterli değil, tüm zamanların en şiddetli, en ağır sonuçları olan depremi olarak da artık kayıtlara girmiş durumda. Yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira gibi bir meblağ beraberinde getiriyor" dedi.

"2 TRİLYON LİRA GİBİ BİR MEBLAĞ BERABERİNDE GETİRİYOR"

6 Şubat'taki depremlerin mukayese edilemeyeceğini vurgulayan Kirişçi, "Marmara depremi ile mukayese ettiğimizde, asla mukayese edilemeyecek bir deprem olduğunu, 'Asrın' da ifadesi belki yeterli değil, tüm zamanların en şiddetli, en ağır sonuçları olan depremi olarak da artık kayıtlara girmiş durumda. Biz elbette böyle bir depremle birlikte şu anda yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira gibi bir meblağ beraberinde getiriyor" diye konuştu.