Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı açıkladı! Yönetim sadeleşecek, girdi maliyetleri düşürülecek

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, medya temsilcilerine ana gündemlerini açıkladı. Bakan Yumaklı, tarımsal girdi maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı açıkladı! Yönetim sadeleşecek, girdi maliyetleri düşürülecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, medya temsilcileri ile bir araya geldi. Tarımsal ana gündemlerinden bahsetti. Hedeflerden ve yol haritasından bahseden Yumaklı, Türkiye'nin küresel değişiklerden bağımsız olmadığını belirtti.

GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLECEK 

Bakan Yumaklı, "Hem yeni normal hem de diğer ülkelerden farklı olarak Kahramanmaraş merkezli depremler hemen hemen her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de yeni bir vizyon ihtiyacını ortaya çıkardı. Bakanlığımızın vizyonu geçtiğimiz yıldan itibaren benim de içinde olduğum proje gruplarında çalışıldı. O projelerden bir kısmını hayata geçirdik, bir kısmı ise yakın gelecekte hayata geçecek, yenileri de eklenerek elbette. Projelerin tamamının odak noktası ise üretim oldu, olmaya da devam edecek. Tarladan sofraya giden bütün süreçlerde girdi maliyetlerini düşürmek, verimlilik ve kaliteyi artırmak, tarımı dijitalleştirmek, yönetimi sadeleştirmek bizim en önemli gündem maddelerimiz olacak. Hedefimiz üreticiyi güçlendirmek, tüketiciyi korumak" dedi.