Tarkan'dan herkesi şaşırtan itiraf; hastalığını açıkladı!

Megastar Tarkan, Kazakistanlı hayranlarıyla buluşmadan önce konser hazırlıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğraflarından birine düştüğü not ise görenlerde şaşkınlık yarattı.

Tarkan'dan herkesi şaşırtan itiraf; hastalığını açıkladı!

Tarkan, Kazakistan’da dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Konser öncesi prova yapan sanatçı, sahne önünde hoparlörü düzelttiği anı Instagram hesabından “Ah benim şu simetri takıntım” notuyla yayınladı.

Tarkan'dan herkesi şaşırtan itiraf; hastalığını açıkladı! - Resim : 1

Böylece Tarkan’ın simetri hastası olduğu ortaya çıktı.

Simetri hastalığıyla bilinen bir diğer ünlü isim ise tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen'dir. 

SİMETRİ HASTALIĞI NEDİR?

Simetri hastalığı, halk arasında bilindiği şekliyle etraftaki nesnelerin bir konumda veya düzende sabit olmasının istenmesi, bu düzendeki bozuklukların hastaya ciddi bir rahatsızlık vermesidir. Tıbbi anlamda bakıldığında ise simetri hastalığı tek başına bir hastalık olmayıp, obsesif kompulsif bozukluk adıyla bilinen psikiyatrik hastalığın belirtilerinden bir tanesidir. Bu hastalığa sahip olan bireyler etrafta bulunan objelerin eşit aralıklarla, bir hiza içerisinde ve eksiksiz bir biçimde yer almasını ister. Bu durumdaki en ufak bir bozulma kişiyi o an için başka bir şey düşünemeyecek şekilde rahatsız edebilir. Bir tür takıntı hastalığı olarak da tanımlanabilen simetri hastalığı, psikiyatrik bir bozukluğun işareti olduğundan tedavi gerektirir. Bu tarz sorunlar yaşayan bireylerin psikiyatri uzmanına başvurarak tedavi sürecine başlaması gerekir.