Tarkan'dan rant iddialarına ilişkin açıklama

Şarkıcı Tarkan'ın Bayrampaşa'da aldığı arazi için İBB'ye imar başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada, Tarkan'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için sarf ettiği 'İstanbul'un üzerine güneş gibi doğdunuz' sözlerinin rant beklentisi olduğu iddia edildi. Tarkan iddiaya ilişkin açıklama yaptı.

Tarkan'dan rant iddialarına ilişkin açıklama

Tarkan ve ablası Handan Menekşe'nin sahibi olduğu HİTT Müzik Prodüksiyon Tanıtım Turizm San. ve Dış Tic. Ltd. Şirketi, 2007 yılında Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi'nde bir arazi satın aldı. Tarkan'ın Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nin kuzeyinde ve cadde kenarında bulunan 5 bin 283 metrekarelik arazinin imarını değiştirmek için daha önce 5 kez İBB'ye başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

 Akaryakıt istasyonu ve otel yapmak için yapılan başvuruları daha önce belediye tarafından reddedilen Tarkan'ın, başvurusunu altıncı kez tekrarladığı belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef alınan Tarkan'ın Harbiye konseri sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için sarf ettiği 'İstanbul'un üzerine güneş gibi doğdunuz' ifadelerinin İmamoğlu'ndan rant beklentisi üzerine söylendiği iddia edilmişti.

Tarkan sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir dizi paylaşımda bulundu.

 Tarkan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde gerek yazılı basında gerek sosyal medyada hakkımda yapılan haksız ithamlar beni son derece üzmüştür. Söz konusu arsa ile ilgili kimseden bir rant beklentim ya da ayrıcalık istemim olmamıştır, olmaz da.

Konuyla ilgili 13 yılı aşkın süredir ben de her vatandaş gibi hukuksal haklarımı kullanarak başvurularımı yapmış ve mağduriyetimin giderilmesi için bu doğrultuda ilerlemişimdir.

Benimle ilgili olumsuz bir algı yaratmaya çalışan kaynakların daha duyarlı olmalarını ve aslı olmayan bilgilerle kamuoyunu etkilemeye çalışmamalarını rica ediyorum.

Konuyla ilgili detaylı teknik bilgi ve hukuki açıklama hukuk danışmanlarım tarafından kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.