Tarlasında bulduğu göktaşlarını satışa çıkardı

Giresun'un Çamoluk ilçesinde ikamet eden Ramis Güven, tarlasında göktaşı buldu. Güven, bulduğu taşların göktaşı olduğunu da laboratuvar ortamında kanıtladı.

Giresun'un Çamoluk ilçesinde yaşayan Ramis Güven, uzun zamandır gitmediği tarlasına bakmaya gittiğinde daha önce hiç görmediği değişik taşların olduğunu fark etti. Topladığı taşları özel bir araştırma laboratuvarına gönderen Güven, yapılan analizlerle bulduğu taşların göktaşı olduğu raporunu aldı.

Emin olmak isteyenlerin gelip inceleyebileceklerini kaydeden Güven, “Normal taşlardan ve demirden daha ağır bir madde. Kimisi altınsı renkte, kimisi siyah renkte. Daha önce bu civarda böyle bir taş görülmemiştir. Belki de geçtiğimiz günlerde bölgemize düşen göktaşları vardı onlardan birisi de olabilir. Bildiğimiz kadarıyla çok ciddi fiyatlara satılıyormuş. Bizde değerini verene bu taşları satmak istiyoruz. İlgilenenlere duyurulur” diye konuştu.

Geçen günlerde Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Giresun başta olmak üzere bir çok ilde kameralar tarafından görüntülenmişti.