Tarsus'un denizi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylandı, gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz

Mersin'in Tarsus ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz kum Plajından alınan su örnekleri sonucunda deniz suyunun yüzülebilir kalitede olduğu tespit edildi.

Tarsus'un denizi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylandı, gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz

Mersin'in Tarsus ilçesinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajından alınan deniz suyu örnekleri mikrobiyolojik analizi sonucunda deniz suyunun yüzülebilir kalitede olduğu tespit edildi.

KÜKÜRTLÜ KUM YAPISI SAYESİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ince, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajının halka kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede İl Sağlık Müdürlüğünce, Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajından alınan deniz suyu örnekleri detaylı bir şekilde incelendi. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, deniz suyundaki koli basilinin ve bağırsak kaynaklı mikroorganizma sayısının, mevzuat tarafından belirlenen sınırların altında olduğu belirlendi.

Tarsus'un denizi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylandı, gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz - Resim : 1

''DENETİMLERİMİZİ DÜZENLİ OLARAK BİZLER DE SÜRDÜRECEĞİZ''

Tarsus Belediyesince yapılan açıklamada, "Halk sağlığı ve güvenliği her zaman önceliğimizdir. Deniz suyu kalitesinin bu derece iyi olması, hem yerel halkımız hem de turistlerimiz için büyük bir avantaj. Deniz suyu kalitesinin yüzülebilir seviyede olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu sonuçların devamı için düzenli olarak denetimlerimizi bizler de sürdüreceğiz" denildi.

Tarsus'un denizi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylandı, gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz - Resim : 2