Tatvan karlar altında kaldı

Kasım ayı ile beraber ülke genelinde etkisini arttıran soğuk hava ve kar yağışı Bitlis'in Tatvan ilçesinde de etkili oldu. Meteoroloji'nin Bitlis için beklediği kar yağışı dün gece saatlerinde şiddetini arttırarak ilçeyi adeta beyaza boyadı.

Tatvan  karlar altında kaldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza boyadı. Meteoroloji'nin Bitlis için verdiği kar yağışı alarmı dün gece Tatvan ilçesinde kendisini gösterdi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası ilçe beyaz örtü altına girdi. 

VATANDAŞLARIMIZ BUZLANMALARA KARŞI UYARILDI

Tatvan şehir merkezine mevsimin ilk karı düşerken, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı etkili oldu. Soğuk havanın her geçen gün kendisini iyiden iyiye hissettirdiği Bitlis’te, yer yer buzlanma da meydana geldi. Kar yağışından dolayı çatılarda biriken karların erimesiyle birlikte tehlike arz ettiğini ve dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Murat Aslan, “Kar Tatvan’a erken geldi. Kışı erken beklemiyorduk. Bu dönemlerde sıcak giyinmek gerekiyor ve olabildiğince saçak altına girmememiz gerekiyor” dedi.

 

Tatvan  karlar altında kaldı - Resim : 1

KAR BU SENE ERKEN YAĞDI

Yerlerin sabah saatlerinde buzlandığını söyleyen Hakan Okay ise “Her sene genelde yılbaşında kar yağardı maalesef bu sene kar biraz erken yağdı. Havalar da soğudu ve kar yağışı gece saatlerinde başladı sabaha doğru da etkisini arttırdı. Gördüğünüz gibi her taraf bembeyaz, Bitlis’in meşhur karı kışı başladı. Yerler sabah saatlerinde buzdu. Zaman zaman kayma tehlikesi de yaşıyoruz, o yüzden çatıların altından geçerken ve sokakta buzlu yerlerden geçerken dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Tatvan  karlar altında kaldı - Resim : 2