Tavuklara Müslüm Baba dinletti, böyle oldu

Yumurta üretimi yapan Bursalı bir köylü, sevgilisi ile kavga ettikten sonra bütün gün Müslüm Gürses dinledi. Ertesi gün tavuklarının normalden daha çok yumurtladığını gören köylü şaşkına döndü.

Tavuklara Müslüm Baba dinletti, böyle oldu

Mustafakemalpaşa'nın Ağaçlı köyünde organik yumurta üretimi yapan Mustafa Tokalı, tavuklarının Müslüm Gürses şarkılarına verdiği tepkiye hem sevindi, hem de şaşırdı.  Müslümün Gürses şarkıları dinlediği günün ertesinde hem daha fazla yumurta topladığını belirten Tokalı, o gün yumurta alan müşterilerinin de yumurtaları daha lezzetli bulduklarını söylediklerini anlattı.

Tavuklara Müslüm Baba dinletti, böyle oldu - Resim : 1

Tokalı, daha önce tavuklarına klasik müzik dinletmeyi denediğini anlatan Tokalı, o günden sonra hergün Müslüm Gürses dinletmeye başladığını söyledi. Tokalı, Müslüm Baba dinleyen tavuklarının uysallaştığını ve kavga etmeyi bıraktıklarını dile getirdi. 

Sabah akşam Müslüm Gürses....

Kurduğu çiftliğinde 1 yıldır 300 tavuk bakan Mustafa Tokalı, tavuklarına sabah akşam Müslüm Gürses şarkıları dinletiyor. Genç girişimcinin sattığı yumurtalar rağbet görüyor.

Tavuklara Müslüm Baba dinletti, böyle oldu - Resim : 2

Yumurta üretimine köyünde 1 yıl önce başladığını ifade eden Mustafa Tokalı, "Çiftliğimde 300 tavuk var, bu tavuklar daha iyi verim versin diye onlara klasik müzik dinletiyordum. Bir gün kız arkadaşımla kavga ettik. Efkarlanıp o gün akşama kadar Müslüm Gürses şarkıları dinledim.

Ertesi gün tavuklarım daha verimli yumurtlar hale geldi. Müşterilerim yumurtaların daha lezzetli olduğunu söyleyerek işin sırrını sordu. Ben de onlara işin sırrının Müslüm Gürses şarkıları olduğunu söyleyince büyük şaşkınlık yaşadılar. Eskiden tavuklar birbiriyle sürekli kavga ederdi. Artık kavga etmiyorlar, oldukça uysallar. Yumurtalarımın tanesini 75 kuruştan satıyorum" dedi.