Tavuklarına saldırdığını görünce dev yaratığa ateş edip kaçırdı. Dev yaratık intikam için geri döndü

Beslediği tavuklarına bir ayının saldırdığını gören adam, hemen evine koşup silahını aldığı gibi ayıyı kaçırmak için ateş açtı. Bu hareketi dev ayıyı kaçırsa da, ayı öbür gün intikam için geri döndü. Kendisine yapılanı unutmayan ayı, adama saldırdı.

Tavuklarına saldırdığını görünce dev yaratığa ateş edip kaçırdı. Dev yaratık intikam için geri döndü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon eyaletinde tavuklarını taciz eden ayıyı vuran bir adam, ertesi gün aynı hayvanın saldırısına uğradı. Craig Lankford, Salı akşamı, doğu Oregon'da yaklaşık 13 bin nüfuslu bir şehir olan La Grande'deki evinde beslediği tavukları rahatsız eden dev yaratığı fark ettikten sonra ayıyı vurdu.

SALDIRIYA UĞRADIKTAN SONRA YİNE VURDU

Union County Şerif Ofisi'nden yapılan bir habere göre, ertesi sabah boz ayı, yiyecek bir şeyler bulmak için dışarı çıktığında, Lankford'un mülkünün yakınında dolanmaya başladı. Adam, yaratıkla karşılaştıktan sonra yaratığı ikinci kez vurdu. Şerifin ofisi, ayı Lanford'a saldırdıktan kısa bir süre sonra söyledi.

Tavuklarına saldırdığını görünce dev yaratığa ateş edip kaçırdı. Dev yaratık intikam için geri döndü - Resim : 1

YARALILARI TEHLİKELİ OLABİLİR

Milletvekillerine Çarşamba günü sabah 7.30'dan hemen sonra saldırı hakkında bilgi verildi ve yaralı ayıyı kontrol altına almak ve daha fazla saldırıdan kaçınmak umuduyla yakındaki yolları ve komşu Mount Emily Rekreasyon Alanını hemen kapattı. Oregon Balık ve Yaban Hayatı Dairesi yetkililerine göre, yaralı ayılar özellikle tehlikeli olabilir. ODFW, yaralı ayıların onları vuran ancak öldürmeyen avcılara saldırdığı en az üç olayın farkındadır. Bu saldırıların hiçbiri ölümcül değildi. Ayı saldırıları nadir olmakla birlikte, genellikle ayılar yaralandığında, insanlar tarafından beslendiğinde ve doğal temkinliliğini yitirdiğinde veya insanlar veya diğer hayvanlar tarafından şaşırdıklarında ortaya çıkar.

Tavuklarına saldırdığını görünce dev yaratığa ateş edip kaçırdı. Dev yaratık intikam için geri döndü - Resim : 2

KOLLARINDAN VE KAFASINDAN YARALANDI

USDA Yaban Hayatı Hizmetlerinin yardımıyla, sabah 11 civarında, Lankford'un tanımına uygun bir ayı, saldırı mahallinin yakınında tespit edildi ve ötenazi yapıldı. Bir otopsi yapıldı ve Lankford'un raporuyla tutarlı olan mermi parçaları, kaçırılan ayının saldırıya karıştığını doğruladı. Lanford kollarından ve kafasından yaralandı, ancak iyileşmesi bekleniyor. Şu anda bir bölge hastanesinde tedavi görüyor. Oregon herhangi bir ölümcül ayı saldırısını belgelemedi.