Taylor Swift bu kez alay konusu oldu! "Şeker istemek için bile jetini kullanıyor"

Şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift, 2023 yılına kariyerindeki başarılarla damgasını vurdu. Time Dergisi'nin "Yılın Kişisi" seçtiği Swift, son dönemde özel yaşamı ve ABD eski Başkanı Trump fanatiklerinin ürettiği komplo teorileriyle anılıyor. Swift, bu kez jetiyle gündemde...

Taylor Swift bu kez alay konusu oldu! "Şeker istemek için bile jetini kullanıyor"

Taylor Swift, 2023 yılına kariyerindeki başarılarla adını yazdırırken 2024 yılının ilk aylarında özel hayatı ve komplo teorileriyle gündemden düşmüyor. 

Hayranları onu her an, adım adım takip etmek isterken özel jetinin hareketleri de dikkat çekiyor. Ancak Taylor Swift'in jetinin yaptığı kısa yolculuklar sosyal medyada alay konusu oldu.

"ŞEKER İSTEMEK İÇİN BİLE JETİNİ KULLANIYOR"

Jet takip sitesi JetSpy'ın verilerine göre jet, 30 Ocak'ta Illinois'deki bir havaalanı ile Missouri'deki bir havaalanı arasında iki kısa uçuş gerçekleştirdi. İlki 21 dakika, ikincisi ise sadece sekiz dakika sürdü. Bu kısa yolculuklar da hemen sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

Bir kullanıcı X'e şöyle yazdı: "Taylor Swift, siparişini almak için alt kata iniyor." Bir başka kullanıcı da Swift'in çöpü çıkarmak ya da komşudan şeker istemek için bile jetini kullandığını yazdı.

Ancak Swift bu uçuşlardan sorumlu olmayabilir. Federal Havacılık İdaresi'nin verilerine göre uçuşlar, şarkıcının geçtiğimiz ay Dassault Falcon 900 jetiyle sessizce yollarını ayırdığı dönemde gerçekleşti.

Swift'in ve diğer ünlülerin uçaklarını sosyal medyada takip etmesiyle tanınan üniversite öğrencisi Jack Sweeney, Swift'in jetini izlemeye ayrılmış hesabı aracılığıyla X'te şunları paylaştı: "Bu kısa uçuşlar muhtemelen bakım veya demo uçuşları."

166 SAATTEN FAZLA UÇUŞ

Bu arada ünlü şarkıcının kullandığı başka bir özel jeti daha var: Dassault 7X.

Son birkaç ayda, yaptığı en kısa yolculuklar ise 35-40 dakika arasında. Uçuşlarının çoğu da devam eden Eras Turu'na işaret ediyor. Bu da operasyonel süreçlerden kaynaklı bir uçuş olabilir.

Swift, kısa uçularının sorumlusu olmasa da ilk defa da eleştirilerle karşılaşmıyor. 2022'de özel jet karbon emisyonu en fazla olan ünlüler listesinin başında yer alarak tepki çekmişti.

Geçen yıl şarkıcının özel jetlerinin 166 saatten fazla uçuş yaptığı bildirilmişti.

ÖĞRENCİYİ TEHDİT ETTİ

JetSpy'a göre; konserler arasında, erkek arkadaşı Travis Kelce'in maçlarını da kaçırmayan Swift'in 2023'te en çok bulunduğu üçüncü havaalanı da Kansas City'deki Charles B. Wheeler Downtown Havalimanı oldu.

Şarkıcı, seyahatlerini gizli tutmaya çalıştı ve hatta yakın zamanda da jetini kamuya açık verileri kullanarak takip eden öğrenciyi dava etmekle tehdit etti.

Sweeney, Swift'in avukatları tarafından kendisine gönderilen mektupla ilgili olarak, "Halkın ilgilendiğini düşünüyorum. Ben bunu yapsam da yapmasam da jetinizin izleneceği konusunda makul bir beklentiniz olmalı. Sonuçta bu kamuya açık bir bilgi" dedi. (Sözcü)