Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 19'uncu yılında Aliya İzetbegoviç'i andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'i andı. Erdoğan, "Aliya İzetbegoviç'i vefatının 19'uncu yıl dönümünde saygıyla, rahmetle yad ediyorum." ifadesini kullandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Şentop, " Bilge Kral’ın bağımsızlık yolundaki kutlu ve onurlu yürüyüşü asla unutulmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 19'uncu yılında Aliya İzetbegoviç'i andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halkına yaptığı liderlik ve hizmetlerle adını tarihe yazdıran, dost ve kardeş Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, dava ve fikir insanı merhum Aliya İzetbegoviç'i vefatının 19'uncu yıl dönümünde saygıyla, rahmetle yad ediyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 19'uncu yılında Aliya İzetbegoviç'i andı - Resim : 1

TBMM Başkanı Şentop da paylaşım yaptı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bugün sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Şentop’un mesajı şöyle:

“Ortak medeniyetimizin mührünü bastığı kardeş Bosna Hersek’in unutulmaz lideri Aliya İzzetbegoviç’i, vefatının yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyorum. Bilge Kral’ın bağımsızlık yolundaki kutlu ve onurlu yürüyüşü asla unutulmayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 19'uncu yılında Aliya İzetbegoviç'i andı - Resim : 2