Meclis toplanacak mı?

TBMM Başkanı Şentop, ''Biz bölgede gerginliğin tırmanmaması için gerekeni yapıyoruz. Salı günü Meclisimizi daha çok tatmin edecek bir görüşmenin yapılabileceğine dair kanaatim var. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağıramayacağımı ifade etmek isterim'' dedi.

Meclis toplanacak mı?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'de rejim güçlerinin 33 askerin şehit olduğu saldırısı sonrası açıklama yaptı. Şentop'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Dün itibariyle İdlib'de bölgede 33 şehidimiz var 32 vatan evladımız yaralı. Milletimizin ciğerini dağlayan bir olay şehitlerimiz. Geceden beri ben de takip ediyorum bilgileri. TSK bu saldırıyı gerçekleştiren rejim güçlerine karşı büyük operasyonlar gerçekleştirdiler. Bunlar devam ediyor. Biz bölgede gerginliğin tırmanmaması için gerekeni yapıyoruz. CHP tarafından Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması ile ilgili talepte bulundu. Meclis'teki milletvekili tam sayısının 5'te biri milletvekili bunu talep edebiliyor. Bu talep üzerine olağanüstü toplantı gerçekleşmiyor. Salı günü Meclisimizi daha çok tatmin edecek bir görüşmenin yapılabileceğine dair kanaatim var. Yarın verimli bir sonuç alınamayacğaı için genel kurulu toplantıya çağıramayacağımı ifade etmek isterim.