TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukraynalı mevkidaşı Stefanchuk ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çekya’nın Başkenti Prag’da, Ukrayna Parlamento Başkanı Ruslan Stefanchuk ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukraynalı mevkidaşı Stefanchuk ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Zirvesi için Çekya’nın başkenti Prag’a gitti.

TBMM Başkanı Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı ve 1 yılı aşkın süredir devam eden savaşın hem Avrupa’nın hem de iki ülke arasındaki gündemin en üst sırasında yer almaya devam ettiğini belirtti.

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ GÜÇLÜ ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ"

Şentop, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş ile ilgili olarak Türkiye’nin tutumunu şöyle aktardı:

“Biz Türkiye olarak Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü şekilde destekliyoruz. Bu haklı mücadelesinde Ukrayna’ya verdiğimiz destek önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Türkiye’nin bu politikası, Kırım’ın ilhakından bu yana izlediği ilkesel bir politikadır.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukraynalı mevkidaşı Stefanchuk ile görüştü - Resim : 1

Şentop, savaşın bölgesel ve uluslararası planda da hissedildiğini belirterek, Türkiye’nin barış yönündeki çabalarını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Ukrayna Parlamento Başkanı Ruslan Stefançuk da Türkiye’nin, Karadeniz girişimiyle ilgili desteğinden ve Zelensky’nin barış formülüne desteğinden dolayı teşekkür etti. Stefançuk, “Ülkemizi savunurken Türkiye’nin sağladığı yüksek destekten dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.