TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, tv100'de! "Beklentim ilk turda Cumhurbaşkanımızın kazanması"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in hazırlayıp sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair soruları yanıtladı. Seçime dair konuşan Yılmaz, "Genel tabloda AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı'nın çok destekçisi var. İlk turda Cumhurbaşkanımızın kazanmasını bekliyoruz. Buna inanıyorum." dedi.

tv100 ekranlarında yayımlanan ve Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programının bu haftaki konuğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları:

* Bizim bir köklü seçim kültürümüz var. Dünyada demokratik ülkeler arasında seçim geleneği en güçlü ülkelerden bir tanesi ülkemiz.

* Bir ana muhalefet partisi liderinin bir bürokratı muhatap alarak böyle siyasi bir polemiğe girmesi siyasi nezaket açısından da çok sıkıntılı bir durum diye düşünüyorum ben.

* Kılıçdaroğlu toplumun gözünü boyamaya çalışıyor. Ekonominin gündem olduğunu biliyor. Seçmenin gözünü boyamaya çalışıyor. Hesapsız, altyapısı olmayan ifadelerle seçmenlerin oyunu almaya çalışıyor. Bu yanlış bir yaklaşımdır.

* Bizim farkımız burada zaten bizim seçim beyannamemizde her bir satırın altında hesap ve müzakere var.

“ÖNCELİĞİMİZ BANKNOT DEĞİL ENFLASYON”

Yüksek tutardaki banknotlar hakkında bizim önceliğimiz enflasyonu düşürmek ve dijital dünyaya geçiş. Seçim beyannamesine koyduk dijital Türk Lirasına geçmek istiyoruz.

İsimler önemli değil önemli olan güçlü bir ekibin olması. Bir ekonomi eylem planı hazırlanacak önümüzdeki 5 yıl için. Bu AK Parti'nin bir klasiğidir. 2002 yılından başlayarak hep şunu yaptık. Önce vatandaşımızın önüne bir seçim beyannamesi koyduk, seçildikten sonrada bu beyannameyi dönüştürerek bir program yaptık ve bunu da eylem planına çevirdik. Bunları şeffaf bir şekilde paylaştık. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Belirsizliği azalttığımız anda güven ve istikrar ortamı içinde kendiliğinden birçok şey düzelir.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR MI?

Anketlerle ilgili teknik sorun şu ki deprem bölgesi ve yurt dışı seçmenini yansıtamama gibi bir eksiklik vardı. Diğer taraftan siyasi olarak vs. manipülasyon için yapılan anketlerde var. Bunları saymazsak genel tabloda AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı'nın çok destekçisi var. İlk turda Cumhurbaşkanımızın kazanmasını bekliyoruz. Buna inanıyorum. 

"KIZILAY'IN ÇADIR SATIŞI DOĞRU DEĞİL"

Kızılay'ın satışını doğru bulmuyorum. Normal zamanlarda ticari işler yapabilir ama böyle bir afet anında böyle bir şey yapılmaması gerekiyor. Kızılay bizim Kızılay'ımız. Hangi partiden olduğu önemli olmamalı. Afeti ve Kızılay'ı hiç kimse siyaset malzemesi yapmasın.