TC kimlik numarasına göre hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı başvuru yapanların hesabına her ay ödeme yapıyor

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusu üzerine destek ödemelerine devam ediyor. Her ayın belirlenen bir gününde hesaplara yatan parayla ilgili Ekim ayı detayı merak edilmeye başlandı. Ekim ayında destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

TC kimlik numarasına göre hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı başvuru yapanların hesabına her ay ödeme yapıyor

2023 aile destek programı kapsamında ödemeler başlıyor. E-Devlet üzerinden ya da Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvurusunu yapanlara 15 Ekim tarihinden itibaren ödemeler yatacak. Milyonlarca kişinin faydalandı aile destek paketi ödemeleri ile ilgili bakanlıktan sabah saatlerinde önemli açıklama geldi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye aile destek paketi yardımından faydalanmak için aranan şartlar arasında hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması yer alıyor. Bu şarta uygun olanlar TÇ kimlik numarasına göre e-Devlet aracılığıyla başvuru işlemlerini yapabiliyor. Fiziksel başvuru yapmak isteyenler içinde Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakıflarından bizzat başvuru kabul ediliyor.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Her ay düzenli olarak yapılan aile yardımı 12 ay boyunca devam ediyor. Ekim ayı aile destek paketi yardımı ödemeleri ise 15 Ekim tarihinde başlayacak ve hak sahiplerinin hesaplarına yatacak.