TCG Anadolu hazır! Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor! TCG Anadolu... Selçuk Bayraktar tören öncesi konuştu: Görünce gurur duydum

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu'nun teslim töreni öncesinde açıklamalarda bulundu. TCG Anadolu gemisini gezdiğini ve Türk mühendisliği açısından gurur duyduğunu belirten Bayraktar, 'Dünyada ilk defa SİHA kısa pistli gemiye konuşlanmış olacak.' dedi.

TCG Anadolu hazır! Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor! TCG Anadolu... Selçuk Bayraktar tören öncesi konuştu: Görünce gurur duydum

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, bugün düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim ediliyor. Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu donanmanın hizmetine giriyor.

Görkemli tören öncesinde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, heyecanını gizleyemedi.

“ÜLKEMİZ MÜHENDİSLİĞİ ADINA BÜYÜK GURUR DUYDUM”

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Bayraktar, “Daha önceden gemiyi görmüştük ama bitmiş halini görünce, yakından bir daha görünce çok devasa boyutta olduğunu fark ettim. Ufak çocukların büyük oyun parklarına girdiği gibi sevindiğindeki duygu sardı. Böylesine muazzam bir eserin Türk mühendisliği ve tersaneciliğiyle üretilmiş olması, radar, insansız hava araçlarının milli olarak geliştiriliyor olması ülkemiz mühendisliği adına büyük gurur duydum” dedi.

Bu eserleri yan yana koyunca TEKNOFEST'ten daha büyük coşku. Özellikle bitmiş hali beni çok etkiledi. Çok değişmiş, tanıyamadım.

"2025'TE DE KIZILELMA GEMİYE KONUŞLANACAK"

Dünyada ilk defa SİHA kısa pistli gemiye konuşlanmış olacak. 2023'te TB3 ilk uçuşunu yapacak, 2024'te gemiye konuşlandırılacak. Dünyada da kavramsal olarak TB3 lider durumda. 1 sene sonra ABD, sonra İsrailliler TB3 konseptinde uçak yapacaklarını söylediler. 2025'te de inşallah Kızılelma gemiye konuşlanacak."

TCG Anadolu hazır! Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor! TCG Anadolu... Selçuk Bayraktar tören öncesi konuştu: Görünce gurur duydum - Resim : 1

TCG ANADOLU HAKKINDA

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi; Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekât alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu (Arap Yarımadasının kuzeyi, Hindistan’ın batısı) ile Atlantik Okyanusu (Avrupa’nın batısı, Afrika’nın kuzeybatısı)’nda kullanılabilecektir.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG ANADOLU, 1 Amfibi tabur ile gerekli muharebe ve destek araçlarını ana üs desteği olmadan kriz bölgelerine taşıyabilecek, havuzunda taşıyacağı çıkarma araçları ile çıkarma operasyonlarına katılabilecek ve envanterdeki en ağır NATO helikopterleri ile dönebilen rotorlu Osprey hava araçlarının gece ve gündüz operasyon yapmasına olanak sağlayacak bir uçuş güvertesine sahip olacaktır.