TCG Anadolu nefes kesti... Görüntüleri MSB paylaştı

MSB, TCG Anadolu'nun eğitimlerini içeren bir video paylaştı. MSB'den yapılan paylaşıma "TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Gemimizin icra ettiği eğitimlerden görüntüler..." notu düşüldü.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi ve dünyanın ilk SİHA/İHA gemisi TCG Anadolu'dan yeni görüntüler paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Çok amaçlı amfibi gemisi TCG Anadolu'nun icra ettiği eğitimlere ait görüntüleri yayımladı. MSB'nin paylaşımına kullanıcılar kısa sürece büyük ilgi gösterdi.

TCG Anadolu, uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 SİHA, hangarında ise 19 helikopter veya 30 SİHA konuşlandırabilen, araç güvertesinde ise 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taşıyabiliyor.

SİHA'LAR DA KONUŞLANABİLİYOR

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip. Toplam 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu'da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor.

TCG Anadolu, amfibi harekât ve hava harekâtı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek.