TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor! Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın teslim törenine katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova’da TCG Anadolu’dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ikinci en büyük gemisi olacak TCG Derya’nın teslim törenine katılacak.

TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor! Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın teslim törenine katılacak

Yalova’nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde inşa edilen ve testleri tamamlanan TCG Derya, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılmak için gün sayıyor.

TCG Derya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 19 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek törenle TSK’ya teslim edilecek.

DERYA HAKKINDA

Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DİMDEG) yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dâhil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde imal yöntemi ile süratli bir şekilde yapmak üzere tasarlanmıştır. DİMDEG, muharip unsurlar ve ileri üsler için denizde ikmalin yanı sıra, Barışı Destekleme Harekâtı, Afet ve Acil Durumlara Müdahale ve insani Yardım kapsamlarında da görev yapabilecek donanıma sahiptir.

Ayrıca gemilerde bulunan insanlı ve insansız suüstü ve sualtı araçlarının, helikopterlerin ve gemiye konuşlu insansız hava araçlarının belirli bir seviyedeki bakımlarının/onarımlarının yapılmasında da destek sağlayacak.