Tecavüz davasında adı geçen Barış Kılıç'ın şikayetine takipsizlik kararı

Oyuncu Barış Kılıç, basketbolcu Gökhan Demirkol’un Gamze Özçelik'e cinsel saldırıda bulunduğu sırada görüntüleri kendisinin çektiğine dair sosyal medyadaki çirkin paylaşımlar üzerine şikayette bulunmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, şüpheliler açısından suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Tecavüz davasında adı geçen Barış Kılıç'ın şikayetine takipsizlik kararı

Birçok önemli projede yer alan ve son olarak da Kızılcık Şerbeti dizisinde Ömer Ünal karakterine hayat veren oyuncu Barış Kılıç hakkında basketbolcu Gökhan Demirkol’un 2004 yılında Gamze Özçelik’e cinsel saldırıda bulunduğu sırada, görüntüleri kendisinin çektiğine dair sosyal medyada iddialar ortaya atılmıştı.

Barış Kılıç da "Hakkımda iğrenç iftiralarda bulunan herkese yargı önünde hesap soracağım" ifadelerini kullanarak kendisine yönelik bu çirkin iddialarda bulunanlar hakkında şikayetçi olmuştu.  Şikayetin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

Soruşturma sonucunda, sosyal medya kullanıcısı olan şüphelilerin medyada yer alan haber içeriklerinden bahsettikleri, bu haberlerin halen gazetenin internet sayfasında durduğu, haberlerin yayından kaldırılmasına yönelik bir karar alınmadığı, bir kadına cinsel saldırı olayı ile ilgili medyada çıkan haberlere itibar ederek bununla yorum yapan şüpheliler açısından atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

GAMZE ÖZÇELİK'İN AVUKATI DA KONUŞMUŞTU

Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan da bu iddialar üzerine "18 sene önce girdiğim davanın tek sanığı vardı. O da yargılandı. Mahkum oldu ve cezası infaz edildi. Mahkemede dinlenen otelin güvenlik görevlilerinin beyanında, otel odasına iki kişinin çıktığı, bir kişinin lobide beklediği ve daha sonra bu kişinin otelden ayrıldığı beyan edilmiştir” şeklinde açıklama yapmıştı.