Tek bir tuşla köşeyi döndü! Paraya para demedi! Hatayı aylar sonra fark ettiler anında peşine düştüler! Yok böyle hata

Hong Kong merkezli bir kripto firması, Avustralyalı bir müşterisinin hesabına, tek bir tuş hatası nedeniyle 100 Avustralya Doları yatırmak yerine yanlışlıkla 10.5 milyon Avustralya Doları yatırdı. Firma hatayı aylar sonra fark etti ancak söz konusu müşteri paranın büyük bir kısmını harcadığını açıkladı.

Tek bir tuşla köşeyi döndü! Paraya para demedi! Hatayı aylar sonra fark ettiler anında peşine düştüler! Yok böyle hata

Avustralya’da Thevamanogari Manivel isimli bir müşteri, Hong Kong merkezli bir kripto firmasından küçük alımlarla işlem yapıyordu.

Kripto firması akıl almaz bir hata ile müşterisi tek tuşla zengin etti. Firma, Avustralyalı müşterisine 100 Avustralya Doları yatırmak yerine yanlışlıkla 10.5 milyon Avustralya Doları yatırdı.

Müşteri, tüm bu yaşananları bildirmezken parayı ise başka birinin hesabına aktararak milyon dolarlık ev satın aldı.

Firma hatasının aylar sonra ancak fark edebilirken; şirket aynı zamanda Manivel'den yüzde 10 faiz ve yasal masraflarını da talep etti.

The Guardian tarafından belirtildiğine göre, şirket Şubat ayında Manivel'in hesabını askıya aldı. Mahkeme ayrıca Manivel'e evi satmasını ve parayı (faiziyle birlikte) borsaya iade etmesini emretti. Akıllara durgunluk veren olayın davasının ise bu Ekim ayında tekrardan görüleceği ifade edildi.