Tek ısırığı 100 insanı aynı anda kara toprağa gömer! Adını duyan bile kaçacak yer arıyor

Dünyanın en zehirli yılanlarından biri olan Kara Mamba yılanı, tek ısırığındaki zehir gücüyle 100 insanı aynı anda öldürebilecek etkiye sahip. Öyle ki Kara Mamba yılanının sık gezdiği bölgede bu adı duyanlar bile kaçacak yer arıyor.

Tek ısırığı 100 insanı aynı anda kara toprağa gömer! Adını duyan bile kaçacak yer arıyor

Kara mamba, Elapidae familyasından son derece saldırgan ve zehirli bir yılan türü olarak bilinir. Anavatanı Afrika olan Kara mamba, Kral kobradan sonra dünyanın ikinci en uzun zehirli yılanıdır. Kara mambaların ömürleri ortalama 10-15 yıldır ancak esaret ortamında 20 yıldan fazla yaşayanlar olmuştur.

Tek ısırığı 100 insanı aynı anda kara toprağa gömer! Adını duyan bile kaçacak yer arıyor - Resim : 1

KARA MAMBALARIN BOYU NE KADARDIR?

Erişkin kara mambaların ortalama boyu 2,5 metre civarındadır. En büyükleri ise 4,5 metre kadar olabilir. Boyutları sebebiyle dünyadaki en uzun ikinci zehirli yılan türüdür. Kara mambalar isimlerini zeytin yeşiline çalan vücut renklerinden değil, ağızlarının içindeki siyah renkten alırlar. Kara mambanın karada yaşayan en hızlı yılan olduğu bilinmektedir. İddialara göre saatte 20 kilometre civarı bir hıza ulaşabilirler.

Tek ısırığı 100 insanı aynı anda kara toprağa gömer! Adını duyan bile kaçacak yer arıyor - Resim : 2

KARA MAMBANIN ZEHRİ GÜÇLÜ MÜDÜR?

Kara mambanın tek bir ısırığı 16 civarı insanı öldürmeye yetecek kadar zehir içerir. Gerekli panzehir uygulanmadığı zaman, sonuç ölümdür. Kara mamba ısırığına maruz kalanlar, 20 dakika içinde hayatını kaybeder. Ölüm oranı yüzde yüz olan tek yılandır. Kara mamba son derece agresif bir yılandır. Kendini tehdit altında hissettiği zaman çoğu yılanın aksine kaçmak yerine saldıracaktır. Kara mamba saldırı pozisyonu aldığı zaman boynunu düzleştirir, yüksek sesle tıslar ve siyah ağzı ile dişlerini gösterir. Vücudunun üçte biri kadar uzaklığa saldırabilir. Bu da yaklaşık olarak 1.20 metreye denk gelmektedir. Bu sayede birçok yılanın aksine kafa ve vücuda saldırır.