Tek istekleri var; can güvenlikleri için üst geçit!

Batman-Siirt Çevreyolu üzerinde güvenli olmayan yaya yolunda sürekli kaza olmasından bıkan vatandaşlar, üst geçit yapılmasını istiyorlar. Taleplerine karşılık bulamayan vatandaşlar, otobüs duraklarına ‘üst geçit istiyoruz’, ‘birisinin ölmesini mi bekliyorsunuz üst geçit yapmak için’ yazılı pankart astılar.

Batman’da Ahmet Necdet Sezer Bulvarı üzerindeki yaya geçidinde herhangi bir güvenlik önlemi bulunmaması nedeniyle çeşitli kazalar meydana geliyor. Yaşanan kazalardan bıkan mahalleli, yaya geçidi yakınlarında bulunan otobüs duraklarına üst geçit yapılmasını istedikleri yönünde pankartlar astı. Pankartların üzerinde ‘üst geçit istiyoruz’ ve ‘birisinin ölmesini mi bekliyorsunuz üst geçit yapmak için’ yazan sözler dikkat çekti.

 Tek istekleri var; can güvenlikleri için üst geçit! - Resim : 1

45 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Aynı yaya geçidinden geçerken durmayan bir aracın kendisine çarptığını ve 45 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Muhammed Furkan Demirkıran, “Üst geçit yapılması gerekiyor. Sadece yaya geçidiyle zorlanıyoruz. Her gün burada bir insan ölüyor. Bana geçen aylarda araba çarptı ve 10-20 metre uçurdu. 45 gün yoğun bakımda kaldım ve tam 9 kırığım var. Geçemiyoruz, arabaların hiçbiri durmuyor biz ne yapalım?” dedi.

Tek istekleri var; can güvenlikleri için üst geçit! - Resim : 2

“TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Caddenin öğrencilerinde geçiş noktası olduğunu söyleyen Serhat Doğan, “Batman’da üst geçidin olması gereken biri de burası. Çünkü burası hem hastanenin olduğu bir yer hem de buranın işlek bir cadde olması dolayısıyla önlem için burada üst geçidin olması şart. Burada ne bir ışık var, ne bir önlem var. Gerçekten de tehlike arz ediyor. Halkın ve çocukların güvenliği için burada üst geçit şart. Burada okullarda var. Okullar dağılınca çocuklarda karşıya geçiyor.” diye konuştu.
Mahalleli yaya güvenliği için üst geçidin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.