Tek koluyla yaptığı pastalarla üç ödül aldı

Geçirdiği kaza sonrası tek kolunu kaybeden pasta ustası Hamza Taşdemir, ödüllü pastalara imza atıyor.

Tek koluyla yaptığı pastalarla üç ödül aldı

Gaziantepli pasta ustası Hamza Taşdemir, 4 yıl önce geçirdiği kaza sonucu tek kolunu kaybetti ancak 25 yılını verdiği pastacılıktan vazgeçmedi. 36 yaşındaki Taşdemir,  uluslararası pasta yarışmalarına katılıyor, ödüllü pastalara imza atıyor.  

İnsanları mutlu etmeyi sevdiğini söyleyen Taşdemir,  kendisine ait pastanede çalışmaya devam ediyor.  Samsun’daki düzenlenen Uluslararası Pasta Yarışması'na katılan Hamza Taşdemir, 5  büyük boyut pastayla girdiği yarışmada 3 dalda ilk 3’e girmeyi başararak madalya kazandı. 

Tek koluyla yaptığı pastalarla üç ödül aldı - Resim : 1

Ödüllü pastaları hazırlaması 4 ay sürdü

Yaptığı pastalar üzerinde sanat eseri yapar gibi uğraştığını söyleyen Taşdemir,  geçirdiğini kaza sonrası hayata küsmediğine, işine sarıldığını söyledi.  Taşdemir “4 yıl önce kaza geçirdim ve kolumun birini kaybettim. Buna rağmen işime daha çok sarıldım. Hayata da işim sayesinde bağlandım." diye konuştu. İnsanları mutlu etmeyi sevdiğini için pastacılık yaptığını belirten Taşdemir, " Bu işi yapmaktan keyif alıyorum. İnsanları mutlu etmeyi seviyorum. Çünkü doğum günü ya da bir evlilik pastası yaptığınızda insanlar mutlu oluyor. İşinizi sevdiğiniz zaman ortaya güzel eserler çıkıyor. Yarışmaya katıldığım eserleri yaklaşık 4 ayda hazırladım. Defalarca kez hatalarımız gördüm ve bozuk tekrar baştan yaptım” dedi.

Tek kolla yapamazsın diyenlere kulak asmadı

Herkesi pozitif olmaya çağıran Taşdemir, önyargılları kırarak yaşama bağlanmak gerektiğini söyledi. Taşdemir, "İnsanların ön yargılarına karşı hayattan kopmayarak, işine dört kolla sarıldığını vurgulayan Taşdemir, “Bazı insanlar kaza geçirdiklerinde ya da vücutlarındaki bir uzvunu kaybettiğinde hayata küsüyor. Hayata küsmek çözüm değil. Bizden daha kötü durumda olan engelli arkadaşlarımız var. 2 eli, 2 ayağı olmayan insanlar var. Hayata olumlu yönden bakmak lazım. Hayata küsüp kenara oturmak, kendi kendini heder etmektir. Çünkü bu hayat bir şekilde yaşanacak. Engelli ve engelsiz. Hayata küsmek, hiçbir şeye çözüm sağlamaz. Kolum kesildiğinde bana, ‘Bitti artık. Bu işi bir daha yapamazsın’ diyenler çok oldu. Ama ben eskisinden daha güçlü bir şekilde pasta yapıyorum. Bu işi yapmaktan çok da mutluyum” diye konuştu.