Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Türkiye günlerce Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde aylarca sahte 'pratisyen hekim' çalıştığı ortaya çıkınca tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Özkiraz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Sahte doktor için 1 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Türkiye günlerce Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Özkiraz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Özkiraz'ın, "Resmi ve özel belgede sahtecilik" ile yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen "1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılanmasının talep edildiği iddianame, Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Özkiraz için "1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis talep edildi.
Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Türkiye günlerce Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu - Resim : 1
Sahte kimlik kartları, kaşe
Ayşe Özkiraz'ın yeni sahte belgeleriyle ameliyathanede ve acil servis önünde çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı. Özkiraz'ın Ankara Şehir Hastanesi'ne gitmeyi planladığı ve Çerkezköy'de kendisine sahte kimlik kartları, kaşe yaptırdığı ve girdiği ameliyatlarla ilgili videolar hazırlatmaya çalıştığı belirtildi.
Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Türkiye günlerce Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu - Resim : 2
Sahte TUS sonuç belgesi
Özkiraz'ın ÖSYM adı altında hazırladığı sahte TUS sonuç belgesinde Temel Tıp Bilimleri Testi'nde 115 doğru, 5 yanlış, Klinik Tıp Bilimleri Testi'nde ise 107 doğru 12 yanlış yazıp kendisini üstün başarılı olarak göstermeye çalıştığı fotoğraflar da yer aldı.
Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Türkiye günlerce Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu - Resim : 3
Ameliyathanede fotoğraflar
Özkiraz'ın ameliyathanede dikiş atarken, personelin ameliyat önlüğünü giyerken kendisine yardımcı olduğu, hastanede doğum günleri düzenlediği, gece nöbetlere kaldığına dair yaka kartı ile acil servis önünde çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı. 
Sahte doktor skandalında yeni gelişme! Türkiye günlerce Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu - Resim : 4
Ne olmuştu?
Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuş, yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım'da tutuklanmıştı. Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve müfettiş atamıştı.