TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST'i ulusal bir bayram gibi kutluyoruz

TEKNOFEST kapsamında Take-Off Uluslararası Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki zirvede TV100'e özel açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST'i ulusal bir bayram gibi kutluyoruz

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST ikinci gününde tüm hızıyla devam ediyor.

TEKNOFEST 4'üncü yılında

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen dev organizasyon, 26 Eylül'e kadar Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Türkiye’nin ilk milli ve özgün silahlarının şovlarıyla süslenen festival birçok yarışmaya da sahne oluyor.  Festival kapsamında TV100 muhabirine önemli değerlendirmelerde bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar şunları söyledi:

"TEKNOFEST'İ ulusal bir bayram gibi kutluyoruz"

TEKNOFEST'in 4'üncü yılındayız. Bu toplumsal seferberlikle hedeflediğimiz dip dalganın milli teknoloji hamlesiyle mayasının tuttuğunu görüyoruz. 200 binden fazla gencimiz 36 farklı alandaki yarışmalara başvurdu. Festival kapsamında 81 ilimiz ve 111 ülke var. Bu yıl pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın yönergelerine göre hareket ediyoruz. Bir yıl İstanbul'da bir yıl Anaolu'da olmak üzere düzenleniyor TEKNOFEST. Geçen yıl Gaziantep 'te düzenlenmişti ve sadece yarışmalar vardı. Bu yıl tekrar Atatürk Havalima'nında TEKNOFEST coşkusunu yaşıyoruz. TEKNOFEST'i ulusal bir bayram gibi kutluyoruz.

 "Çalışarak ve inanarak teknolojik ivmeyi sürdürmek kaçınılmaz"

Benim çocukluğumda ancak yabancılar bu eserleri yapabilirdi. "Siz uğraşmayın, yapılan şeylerin bakımını yapın" anlayışı hakimdi. Şimdi ise, bugünden yarına çok çalırsak geleceğin yarışlarında teknolojik ivmeyi sürdürmek kaçınılmaz olur."