Tel Abyad'da hayat normale döndü

Barış Pınarı Harekatıyla terörden temizlenen Tel Abyad’da hayat normale döndü.

Tel Abyad'da hayat normale döndü

Birkaç gün öncesine kadar teröristlerin gezdiği şiddetli çatışmaların yaşandığı Tel Abyad terörden temizlendi. Hayatın normale döndüğü Tel Abyad’da esnaf dükkanını açtı, işinin başına geçti, halk sokağa çıktı, alışveriş yaptı. Sokaklarda teröristler yerine artık Suriye milli ordusu askerleri vardı. Onlar da halkın güvenliği için devriye attı.  

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye Milli Ordusu ile birlikte 9 Ekim’de Barış Pınarı Harekatına başladı. Hedeflerden biri terör işgalindeki Tel Abyad’ın kurtarılmasıydı.

Terör örgütü YPG/PKK, yaklaşık 5 yıldır işgal ettiği, halkını zulüm altında tuttuğu kentten harekatın 5’inci gününde sökülüp atıldı.

Terörden temizlenen kentte hayat normal akışına döndü. Lokantacısından iletişimcisine konfeksiyoncusundan berberine esnaf kepenklerini kaldırdı, işinin başına geçti. Seyyar satıcılar da tezgahlarını kurdu, müşterilerini bekledi. 

Halk ise sokaklardaydı. Alışveriş yapmak için çıkan da vardı, traş olmak için berbere gelen de. Günlük yaşamında hareketlilik yaşanan kentte, araç ve insan yoğunluğu oluştu. Bir taraftan arama tarama çalışmalarının sürdüğü kentte, Suriye milli ordusu askerleri de halkın güvenliği için devriye attı.