Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, hakim karşısına çıktı!

Elon Musk’ Tesla’dan elde ettiği 56 milyar dolarlık gelir nedeniyle davalık olmuştu. Davanın ilk görüşmesi gerçekleşti. Kendisine atılan iddiaları reddeden Musk, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, hakim karşısına çıktı!

Tesla, SpaceX CEO’su Elon Musk, gündemden düşmüyor. Her hareketiyle dikkatleri üzerine toplayan Elon Musk, Tesla’dan elde etttiği 56 milyar dolarlık gelir nedeniyle davalık olmuştu. Tornetta Tesla’nın yüzde 9’luk (lot) pay hissesine sahip, yatırımcı davayı Elon Musk’a 2018 yılında Tesla’dan elde ettiği 56 milyar dolarlık kazanç nedeniyle açtı.

Bugün hakim karşısına çıktı

Bugün davayla ilgili gelişmeler yaşandı. Musk, açılan davada hâkim karşısında ilk duruşmasına çıktı ve savunmasını yaptı. Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar oldukça dikkat çekti.

"Benim gerçekteki rolüm, tahmin edilenlerden çok daha fazlası"

Elon Musk, verdiği ifadeler de sıradan bir CEO olmadığını vurguladı ve kendisini CEO olarak görmediğini söyledi. “SpaceX'teki roketlerin mühendisliğinden ben sorumluyum. Tesla'nın otomobillerindeki teknolojilerden de. CEO'luk, daha çok sektör odaklı bir rol olarak görülüyor ancak bu doğru değildir. Benim gerçekteki rolüm, tahmin edilenlerden çok daha fazlasıdır" şeklinde bir açıklama yapan Musk, "Benim ilk görevim CEO'luk değil, mühendisliktir” dedi.

lon Musk CEO olmak istemediğini daha önce de belirtmişti geçmişte yaptığı benzer bir açıklama da "Sadece Tesla'nın veya Twitter'ın değil, hiçbir şirketin CEO'su olmak istemiyorum” diyerek Twitter’da geçici CEO’luk yaptığını ifade etmişti.