Teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı

Antalya'da dün saat 17.28'de meydana gelen teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalan son 13 kişi, 22,5 saat sonra helikopter ile kurtarıldı. Devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Teleferiklerde mahsur kalan 174 kişinin tamamı tahliye edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. 24 kabindeki 174 kişi havada mahsur kaldı.

Teleferik kazası sonrası kurtarma çalışmaları 23 saat aralıksız sürdü. Çalışmalar sonucunda 174 kişinin tamamı kurtarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden 543 personel, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ve  drone görevlendirildiğini açıkladı.

Teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı - Resim : 1

'FELAKET GİBİYDİ'

Büyük korku yaşayan Serap Gül, “Çok kötüydü, felaket gibiydi. Çocuklar için eğlenmeye geldik. Umduğumuz gibi olmadı. Biz 8 kişiydik, 4 turist vardı. Bizi kurtaranlardan Allah razı olsun" dedi. Çocukları için teleferiğe geldiklerini belirten Yasin Gül, “Ben zaten depremzedeyim bir de bununla karşılaştım. Diyecek bir şey bulamıyorum. Korkmadan dolayı değil de mahsur kaldık. Deprem nedeniyle bu etkiledi. Çocukların psikolojisi düzelsin diye getirdik başımıza geldi" diye konuştu. Sağlık Bakanlığı personeli, helikopterden inen kazazedelerin ellerini bir an olsun bırakmadı. Büyük korku yaşadığı gözlenen bir kadın ise uzun süre gözyaşı döktü.

Teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı - Resim : 2

Diğer yandan kabinde mahsur kalan turistler, fotoğraf makineleri ile kendilerini kurtaran helikopterin fotoğraflarını çekti.

13 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin, teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

 Teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı - Resim : 3

"KAZANIN NEDENİ VİDA KIRIĞI"

AFAD Başkanı Memiş, "174 vatandaşımızın tamamı kurtarıldı Kazanın nedeniyle ilgili incelemeler devam ediyor. Teleferik tepesindeki vida kırığı nedeniyle bu kaza meydana geldi. Orada heyelan olduğuna yönelik bir tespit bulunmuyor heyelan söz konusu değil" dedi. 

Teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı - Resim : 4