Böyle dolandırıcılık görülmedi! Biri 50 milyon TL diğeri 1 milyon dolar kaptırdı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Telefon dolandırıcılığı yöntemiyle N.K.'den 50 milyon TL, C.A.'dan 1 milyon dolar çaldığı belirlenen 43 kişiden 36'sı yakalandı.

Böyle dolandırıcılık görülmedi! Biri 50 milyon TL diğeri 1 milyon dolar kaptırdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, “Nitelikli Dolandırıcılık"
suçu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında farklı tarihlerde kendilerini savcı, polis olarak tanıtan şahıslar “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti, mal varlıklarınıza el koyacaklar, bu şahıslara operasyon yapacağız operasyon bitene kadar bize yardımcı olacaksınız ve kimseye bir şey söylemeyeceksiniz, mal varlıklarınızı satıp paralarını bize verin bizde Merkez Bankasına yatıracağız, daha sonra tekrar size iade edeceğiz” diyerek dolandırılan mağdurlardan 52 yaşındaki N.K.'den 6 ay boyunca 50 milyon TL, 40 yaşındaki C.A.'dan 1 ay boyunca 1 milyon dolar alan 43 şüpheliden 36'sı yakayı ele verdi.

Üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 43 şüphelinin iki olaya da karıştıkları belirlendi. Şahısların suçtan elde ettikleri parayla; 1 adet benzin istasyonu, 1 adet lüks kadın kuaförü,1 adet 8 milyon TL değerinde konut, 15 adet lüks araç ve 20 adet taşınmaz tapunun Şanlıurfa ilinde olduğu tespit edildi.

Suçluların yakalanmasına yönelik bugün yapılan Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 36 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor.