Telefonuna deprem bildirim mesajı gelmeyenler bu ayrıntıya dikkat! İşte herkesin gözünden kaçırdığı detay

Türkiye genelinde gerçekleştirilen deprem tatbikatında cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi. Bazı telefonlara ise uyarı gelmedi. Uyarı gelmeyen konu hakkında çok sayıda araştırma yapıyor. AFAD tarafında gönderilen Hayati Uyarı'nın telefonlara gelmesi için ayarlar kısmından 'Acil durum bildirimleri' bölümünün açık olması gerekiyor.

Telefonuna deprem bildirim mesajı gelmeyenler bu ayrıntıya dikkat! İşte herkesin gözünden kaçırdığı detay

Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı. Bursa'da, Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi kafeteryasında bulunan vatandaşlar da tatbikata katıldı.

Tüm vatandaşların cep telefonuna bildirim gönderildi. Türkçe ve İngilizce olarak gönderilen mesajda "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda ülke genelinde deprem anı çök, kapan, tutun tatbikatı yapılmaktadır" denildi.

Telefonuna deprem bildirim mesajı gelmeyenler bu ayrıntıya dikkat! İşte herkesin gözünden kaçırdığı detay - Resim : 1

 

Bildirim gelmesi için bu detaya dikkat! AFAD Hayati Uyarı bildirimi nasıl açılır, nasıl kapatılır?

Bildirim binlerce kişiye iletilirken çok sayıda kişiye ise ulaşmadı. AFAD tarafından gönderilen 'Hayati Uyarı'nın telefonlara gelmesi için ayarlar kısmından 'Acil durum bildirimleri' bölümünün açık olması gerektiği belirtildi.

Telefonuna deprem bildirim mesajı gelmeyenler bu ayrıntıya dikkat! İşte herkesin gözünden kaçırdığı detay - Resim : 2

Telefonuna deprem bildirim mesajı gelmeyenler bu ayrıntıya dikkat! İşte herkesin gözünden kaçırdığı detay - Resim : 3