Telegram CEO'sundan Apple'a sert sözler!

Telegram'ın CEO'su Pavel Durov'dan Apple App Store hakkında şok edici açıklamalar...

Telegram CEO'sundan Apple'a sert sözler!

Telegram'ın CEO'su Pavel Durov, yalnızca uygulamayı değil, aynı zamanda güncellemelerinin iOS App Store'a girmesini kontrol eden inceleme süreci hakkında ortaya attığı iddialar ile Apple'a seslendi.

Durov, Apple'ın iki haftadan fazla bir süredir Telegram mesajlaşma uygulaması için "devrim niteliğinde" bir güncellemeyi incelemede beklettiğini iddia ediyor. Mesajlaşma platformunun CEO'su, bir Telegram gönderisi aracılığıyla Apple'ın uygulamaları ve güncellemelerini rutin olarak engelliyor olabileceğini ima etti. Apple'ın uygulama mağazası iş modellerini eleştirerek, teknoloji tekelleri tarafından tüm mobil uygulamalara uygulanan belirsiz uygulama inceleme sürecinin cesaret kırıcı olduğunu dile getirdi.

Telegram CEO'sundan Apple'a sert sözler! - Resim : 1Açıklamasında örnek de veren Durov "İnsanların mesajlaşmada kendilerini ifade etme biçimlerinde devrim yaratmak üzere olan yaklaşan güncellememiz, Apple tarafından herhangi bir açıklama veya geri bildirim sağlanmadan iki hafta boyunca Apple'ın ‘incelemesinde’ kaldı. Dünyanın en popüler 10 uygulamasından biri olan Telegram’a bu şekilde davranılıyorsa, daha küçük uygulama geliştiricilerinin yaşadığı zorlukları yalnızca hayal edebiliriz. Sadece moral bozucu değil: dünya çapında yüz binlerce mobil uygulamanın doğrudan finansal kayıplarına neden oluyor” dedi.

Durov'un belirttiği üzere, Telegram uygulaması için bir güncellemeyi onaylamadaki gecikme için Apple henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak şirket, onay sürecini hızlandırdığını söylüyor. Apple, her hafta dünya çapında 500'den fazla özel uzmanın 100.000'den fazla uygulamayı incelediğini ve 1 milyondan fazla başvurunun reddedildiğini de sözlerine ekliyor.