Temmuz ayı memur maaşı zam oranları belli oldu mu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından gözler memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranlarına çevrildi. Peki, Temmuz ayı memur maaşı zam oranları belli oldu mu 2021? Memur maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Temmuz ayı memur maaşı zam oranları belli oldu mu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan tüketici fiyatları, memur ve emeklisi için Temmuz ayında açıklanacak zam oranlarına da ışık tutuyor. Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,89 arttı. Nisanda yüzde 17,14'e yükselen yıllık TÜFE, mayısta yüzde 16,59'a geriledi. Piyasada, TÜFE'nin aylık yüzde 1,5 ve yıllık yüzde 17,4 artış göstermesi bekleniyordu.

Beklenti anketine paralel mayıs enflasyonu sonrasında memur ve emeklisi yüzde 3.8 fark alacakken, aylık enflasyonun yüzde 1.73’e ulaşması durumunda fark yüzde 4.28’e çıkacak.

Haziranda enflasyon sıfır çıksa bile Temmuzda maaşlara yüzde 3’lük toplu sözleşmesine ek yüzde 4.28 fark yansıtılacak. SSK ve Bağkur emeklisi de bu kapsamda ikinci 6 ay için yüzde 6.80-7.28 civarında zam almış olacak.

Bayram ikramiyesi 1.000 liradan 1.100 liraya çıkarılmıştı. Ramazan Bayramı ikramiyesi 6-7 Mayıs’ta hesaba yatttı. Kurban Bayramı ise 20 Temmuz’da başlıyor.

Bu döneme ilişkin ikramiyelerin de 12-20 Temmuz arasında belirlenen tarihte yatması bekleniyor. Ödemeler yine 1.100 lira olacak. SSK ve Bağkur emeklileri de 17 Temmuz itibarıyla hem zamlı maaşlarını hem de zamlı ikramiyelerini almış olacak.