Terk edilmiş evde bulunan kaplanın gizemi çözüldü

ABD, Houston'da 3 ay önce boş bir evde bulunan kaplan vakasının gizemi çözüldü.

Terk edilmiş evde bulunan kaplanın gizemi çözüldü

Houston Polisi'nden yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Brittany Garza, geçtiğimiz gün olayla ilgili olarak tutuklandı.

Garza hayvanlara eziyet etmekle suçlanıyor.

Rajah adı verilen kaplana su, barınak, yemek ve bakım sağlamayarak eziyet etmekle suçlanan genç kadının mahkemeye çıkacağı günü beklediği öğrenildi.

Garza ifadesinde kaplanı bakamadığı için bir tesise göndermeye karar verdiğini ve bu sırada bir günlüğüne arkadaşının boş evine bıraktığını söyledi. Çıkan fırtına nedeniyle planını gerçekleştiremediğini ifade eden Garza, bu sırada da olayın patlak verdiğini açıkladı.

Manşetlere çıkmıştı

11 Şubat tarihinde boş bir evde tesadüfen bulunan kaplan manşetlere konu olmuştu.

İzinsiz olarak girdiği evde kaplanla karşılaşan kişi, polise durumu haber verdiğinde emniyet kuvvetlerini inandıramamıştı. Polis, uyuşturucu etkisinde olan adama inanmazken yine de eve gidip etrafın kontrol etmiş ve adamın haklı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Evde küçük bir kafesin içinde tutulan kaplanın aç susuz olduğu fark edilirken kafesin her tarafı böcekler ve dışkıyla kaplıydı.

Arka bacaklarında kas zayıflaması

Veterinerin yaptığı kontroller sonucu hayvanın arka bacaklarında kas zayıflaması, vücudunda sıyrıklar ve tüy dökülmesi tespit edildi.

Kaplanın Teksas'ta aralarında 2 kaplanın da bulunduğu 800 hayvanın barındığı bir tesise gönderildiği açıklandı.