Teröristler çocuklara barikat kurdurdu!

Teröristler 2015'de Şırnak'ta hendek kazmış, çocukları ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanmıştı. Hendek operasyonları sırasında teröristlerin sivilleri ve çocukları nasıl kullandığını gösteren görüntülere tv100 ekibinden Levent Albayrak ulaştı. İşte o çarpıcı görüntüler...

Şırnak’ta 2015 yılında yaşanan hendek operasyonlarından teröristlerin çocuk ve sivilleri nasıl kullandığını gösteren çarpıcı görüntülere tv100 ekibinden Levent Albayrak ulaştı. O çarpıcı görüntüler terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Teröristler kendilerine sivil görüntü vermek için şalvarları giydiler. Çocuklara barikat kurdurdular ve başlarında bekleyerek kum torbası taşıttılar.

Teröristlerin taktikleri böyle gözler önüne serildi. Barikatlarda çocukları kullanan teröristler kaçmak için sivilleri kendilerine canlı kalkan yaptılar.

Görüntüler 2015 yılındaki hendek operasyonlarından PKK terör örgütü 7 Haziran seçimlerinden sonra sözde öz yönetim ilan etmiş, yaklaşık 200 bin kişinin göç etmesine neden olmuştu.

Teröristler ilan ettikleri sözde öz yönetime sahip çıkabilmek için Şırnak’ı adeta çukura hapsetmişlerdi. Kurulan hendek ve barikatların Şırnaklı çocuklara yaptırıldığı belirlendi. Şırnaklı çocukların teröristlerin zoruyla barikatlara kum torbası taşıma görüntüleri 3 yıl sonra ortaya çıktı.

PKK'lı teröristler sivil olarak görünürken teröristlerin etrafında ise yaşları 11-15 arasında değişen çocuklar vardı.

PKK'lı teröristler korkutarak kandırdığı çocukların arkasına saklanıyordu. Çünkü Türk askeri ve Türk polisinin sivil ve çocuklara ateş etmeyeceğini biliyorlardı ama attıkları her adım anbean takipteydi.

Operasyonların başlamasının ardından güvenlik güçlerine direnemeyen PKK'lı teröristler kaçacak delik aradı. Teröristler kaçmak için yine sivilleri öne attı. Teröristler topladıkları sivil vatandaşları canlı kalkan yaptı ama güvenlik güçleri tarafından bir binada sıkıştırıldı. Polis ablukasından ve ateşinden kurtulmak için sivilleri öne attı. Teröristlerin sivilleri kendilerine kalkan yaptığı görüntüler terör örgütünün hain yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.