'Terörsüz Türkiye' komisyonunda bu kez onlar dinlenecek!

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda bri dizi kuruluşu dinlemeye devam ediyor. Komisyon bu kez, emekli asker dernekleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarını dinleyecek.

'Terörsüz Türkiye' komisyonunda bu kez onlar dinlenecek!

Meclis Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim 2025 Çarşamba günü saat 14.00'te Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında TBMM Tören Salonu'nda toplanacak.

EMEKLİ ASKER DERNEKLERİNİN TEMSİLCİLERİ DİNLENECEK

Komisyonun 14'üncü toplantısının birinci oturumunda; Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) ve Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TEMUD) temsilcileri dinlenecek.

ÇEŞİTLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DİNLENECEK

Komisyon ikinci oturumunda ise Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİRDER), Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği (PODEM), Hak İnisiyatifi Derneği, Barış Vakfı ve Toplumsal Mutabakat Derneği (TMD) temsilcilerini ağırlayacak.