Tesettürlü kadının havuza alınmadığı iddiasına soruşturma
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Haziran 2026 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, “tesettürlü bir kadının site yönetim kararı ile havuza alınmadığı” iddiasına ilişkin soruşturma başlattı.
SON DAKİKA HABERLERİ... Mersin'de bir kadının haşema ile site havuzuna alınmadığı iddia edildi.
Olay, Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, site yönetimi havuza haşema ile girilmesini yasakladı. Sitede yaşayan ve çocuğunu görmek için havuz başına gelen bir kadının üzerindeki haşema nedeniyle alınmadığı öne sürüldü. O anları cep telefonuyla görüntüleyen kadın, sosyal medyada paylaştı. Olayın, tepkilere neden olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Haziran 2026 tarihinde sosyal medyada yer alan, bir tesettürlü kadının site yönetimi kararıyla havuza alınmadığı yönündeki iddialara ilişkin soruşturma başlattı.
Başsavcılık tarafından yapılan inceleme kapsamında, ilgili sitenin yönetici ve görevlisi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçları kapsamında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"18 Haziran 2026 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden yapılan bir paylaşımda; Mersin’de bulunan bir sitede, site yönetimince alındığı iddia edilen karar doğrultusunda tesettürlü kadınların havuza girişine izin verilmediği öne sürülmüştür.
Sosyal medyada yer alan paylaşımda, bir kadının site havuzuna alınmadığını belirterek yaşadığı durumu video kaydıyla kamuoyuna duyurduğu ve yetkililerden yardım istediği görülmüştür.
Söz konusu iddialar üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca derhâl soruşturma başlatılmıştır."