Elon Musk, Twitter yetkilileriyle masaya oturdu

Tesla CEO’su Elon Musk'ın teklifini nasıl finanse etmeyi amaçladığını açıklamasının ardından Twitter yetkililerini masaya oturmaya ikna ettiği iddia edildi.

Elon Musk, Twitter yetkilileriyle masaya oturdu

Tesla CEO’su Elon Musk'ın geçen hafta sonu Twitter yetkilileri ile masaya oturduğu açıklandı. Sosyal medya platformunun büyük bir kısmını satın almak isteyen Musk'ın, 43 milyar dolarlık teklifinin finansal kaynaklarını açıklamasının ardından platformun yönetim kurulu üyelerini masaya oturtmayı başardığı öne sürüldü. Satın almanın bu hafta içinde gerçekleşebileceği belirtildi.

Musk teklifini ilk kez açıkladıktan sonra, Twitter yönetimi potansiyel bir düşman satın alımını savuşturmak için "zehir hapı" stratejisini duyurmuştu.

Ancak, Musk teklifini ABD'li borç veren Morgan Stanley ve diğer kurumların desteğiyle finanse etmeyi planladığını açıkladı.

Reuters, New York Times ve Bloomberg'e göre, ABD’li yetkililere açıklanan Musk'ın teklifini nasıl finanse etmeyi amaçladığına dair ayrıntılar, Twitter'ın 11 üyeli yönetim kurulunun olası bir anlaşmayı ciddi şekilde düşünmesine neden oldu.

Twitter'da yüzde 9'dan fazla hisseye sahip olan Musk, teklifi için 46,5 milyar dolarlık bir finansman paketi hazırladı.Bu finansman, Musk’ın kendi varlıklarının bir karışımından ve Wall Street bankacılık devi Morgan Stanley ve diğer firmaların desteğinden gelecek.

Diğer taraftan, bazı Twitter hissedarları, Musk'ın finansman planını açıklamasının ardından şirketle temasa geçtiğini ve yönetim kurulunu  potansiyel bir anlaşma fırsatını kaçırmamaya çağırdığını açıkladı.

Yatırım şirketi Wedbush Securities'de analist olan Dan Ives ise  birçok yatırımcının Musk’ın satın almasının "Twitter'ın halka açık bir şirket olarak sonunun başlangıcı olarak göreceğini, Musk'ın muhtemelen ikinci bir teklif veren gelmedikçe şirketi satın alma yolunda olduğunu" düşündüğünü söyledi.

Ives, dünyanın en zengin insanı olan Musk'ın düşmanca bir devralma girişiminin "Twitter için Game of Thrones savaşında daha fazla" baskı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Bu ayın başlarında Musk, Twitter'ın yönetim kurulunda  sahip olmasına izin verilen hisseleri sınırlayacak bir sandalyeyi reddetti. Daha sonra 14 Nisan'da şirkete istenmeyen bir teklifte bulundu. Ertesi gün, Twitter yönetim kurulu, "sınırlı süreli hissedar hakları planı" olarak da bilinen ve "zehir hapı" adıyla ünlenen olası bir düşmanca devralmaya karşı kendisini koruma planını duyurdu.

Plan, birisinin şirkette yüzde 15'ten fazla hisseye sahip olmasını engelliyor. Musk'ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği kaydediliyor. ​​​​​​​

Bir kişi veya işletme, hedef firma yönetiminin isteklerine karşı başka bir şirketi devralmaya çalıştığında, bir devralma teklifi düşmanca kabul ediliyor.