Tesla Türkiye’de satışa çıktı! Tesla ön sipariş, fiyat ve teslimat tarihi belli oldu!

Tesla Türkiye pazarında! Türkiye satışları başlıyor. ABD'li elektrikli araç devi Türkiye’de ön siparişlerini almaya başladı. Tesla ilk olarak Türkiye pazarına ilk olarak model Y otomobilini getireceğini ve aracın 4 Nisan'dan itibaren ön siparişlerini alınacağını duyurdu.

Tesla Türkiye’de satışa çıktı! Tesla ön sipariş, fiyat ve teslimat tarihi belli oldu!

Tesla, Türkiye satışlarına başlayacağını duyurdu! ABD'li elektrikli araç devi 4 Nisan itibariyle ön siparişlerine başlıyor. Tesla modelleri, fiyatları belli olurken teslimatların Mayıs'ta gerçekleştirileceği açıklandı.

Tesla Türkiye CEO’su Kemal Gecer düzenlenen lasmanda Türkiye’de satışa sunulacak modelleri ve detayları açıkladı.

TESLA ÖN SİPARİŞ BAŞLIYOR!

Geçer, Tesla’nın Türkiye pazarına ilk olarak model Y otomobilini getireceğini ve aracın 4 Nisan'dan itibaren ön siparişlerini alınacağını duyurdu.

TESLA ÖN SİPARİŞ NASIL VERİLECEK?

4 Nisan itibariyle web sayfası üzerinden 10.000 TL kaparo verenler 3 farklı motor seçenekli 5 kişilik Model Y’yi satın alabilecek. Biri tek ikisi çift elektrik motorlu olmak üzere toplamda 3 versiyonla satılacak Model Y, mayıs ayı itibarıyla sadece İstanbul’dan teslim alınabilecek. Merter’de de bir servis noktası oluşturulacak. Eski Tesla müşterileri de servisten yararlanabilecek. Teslimatların İstanbul Akasya ve Kanyon AVM’de yapılacağı açıklandı. Ek olarak Tesla’nın ilk servisi ise İstanbul Merter’de açılacak.

TESLA ARAÇ FİYATLARI BELLİ OLDU!

Model Y’nin Türkiye pazarına Tesla’nın Berlin’deki devasa tesisinden gönderileceği belirtildi. Tesla Model Y’nin Türkiye pazarında üç farklı versiyonla satışa sunulacağı belirtildi. Arkadan itişli 455 km menzile sahip Standard Range versiyonunun fiyatı 1 milyon 548 bin 732 TL olarak açıklandı. Çift motorlu, dört çeker aktarma organına sahip Model Long Range’in fiyatı da 1 milyon 619 bin 532 TL olarak belirlendi.

Aracın en üst paketi olan Model Y Performance versiyonu ise 1 milyon 778 bin 821 TL’den satışa sunulacak. Çift motorlu dört çeker aktarma organına sahip Model Y Performance versiyonunun menzili 514 km.

Tesla Model Y araçları fabrikada BTK onaylı SIM’ler ile internete bağlanabilecek. Araçlar için otonom sürüş özelliğinin (FSD) Mayıs ayına kadar hazır hale gelmesi planlanırken tüm versiyonlarda standart oto pilot fiyata dahil olacak. Öte yandan gelişmiş oto pilot istendiğinde 100 bin TL’lik bir ek ödeme yapılması gerekecek.

TESLA ŞARJ İSTASYONLARI FAALİYETE GEÇECEK

Ön siparişlerle beraber yarından itibaren İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da bulunan 30 hızlı şarj istasyonu devreye gireceği öğrenildi. İstasyonlarda 1 kWh şarj ücreti Tesla modelleri için 6,9 ile 7,7 TL arasında diğer marka elektrikli araçların şarj ücreti ise 8,6 TL olacak. 

Tesla Model 3, Model 3 ve Model X’in Türkiye’ye getirilmesinin ise piyasa koşullarına ve vergi düzenlemelerine bağlı olacağı değerlendiriliyor.