Tezgahlardan yavaş yavaş kalkan yaz meyvelerinin yerini almaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi geri döndü

Yaz meyvelerinin yavaş yavaş tezgahları terk etmesiyle beraber kış mevsiminin sevilen meyvesi mandalina da tezgahlarda yerini aldı.

Tezgahlardan yavaş yavaş kalkan yaz meyvelerinin yerini almaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi geri döndü

Kış aylarının en sevilen meyvesi mandalina sonbaharın gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı. Pazarın gözde meyvesi kış sezonu öncesinde vatandaşların beğenisine sunuldu. 

İLK MAHSULUN KİLOSU 30 TL 

Aydın'da mevsimin ilk mandalinası pazar tezgahlarında yerini alırken, sevilen meyvenin kilosu salı pazarında 30 TL’den satışa sunuldu.

BU MEYVELER, KIŞ MEVSİMİNİN HABERCİSİ 

Eylül ayının gelmesi ile tezgahlardaki yaz meyveleri yerini yavaş yavaş kış meyvelerine bırakıyor. Sonbaharın habercisi mandalina da tezgahlarında yerini almaya başladı. Salı pazarında C vitamini yönünden zengin olan mandalinanın kilosu 30 TL’den satılmaya başlandı. Yaz meyvelerinin sezonu yavaş yavaş biterken kış meyvelerinin habercisi mandalina tezgahlarda yerini aldı.

Tezgahlardan yavaş yavaş kalkan yaz meyvelerinin yerini almaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi geri döndü - Resim : 1

BOL MİKTARDA LİF VE PROTEİN İÇERİYOR

Pazar esnafı Süleyman Keskin, "Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi mandalinamız tezgahlarda yerini aldı. Turunçgiller ailesinden olan mandalina, ılıman iklimlerde yetişmektedir. Karbonhidratlar bakımından zengin bir meyve olan mandalina, bunun yanında bol miktarda lif ve protein içerir. Ayrıca E ve C vitamini açısından da oldukça zengindir. Kilosu 30 TL'den satılıyor, ancak sıcakların devam etmesi dolayısıyla beklenen ilgi pek yok" dedi.