TFF Başkanı Büyükekşi'den yabancı kuralı açıklaması! "Kulüplerimiz mevcut kuralın 1 yıl daha devam etmesini istedi"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde açıklanan yabancı kuralına ilişkin olarak, "Yabancı Kuralı'nda değişiklik yapmadık. Bizim 5 yıllık bir çalışmamız var bu konuyla ilgili. Bu yüzden takımlar bir yıl daha bunu erteleyelim, bu şekilde devam edelim dediler. Biz de bunun üzerine böyle bir karar aldık" dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi'den yabancı kuralı açıklaması! "Kulüplerimiz mevcut kuralın 1 yıl daha devam etmesini istedi"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde açıklanan yabancı kuralına ilişkin olarak açıklama yaptı.

Büyükeşi, yabancı kuralında bir değişiklik yapmadıklarını dile getirerek kulüplerin isteği doğrultusunda bu kararı aldıklarını ifade etti.

Büyükekşi şunları dile getirdi:

"Yabancı Kuralı'nda değişiklik yapmadık. Dünya Kupası ve deprem sebebiyle iki büyük ara verildi. Ligden çekilen kulüplerimiz oldu. Bizim 5 yıllık bir çalışmamız var bu konuyla ilgili. Bu yüzden takımlar bir yıl daha bunu erteleyelim, bu şekilde devam edelim dediler. Biz de bunun üzerine böyle bir karar aldık. Biz bu kararı şimdiden alıp takımların önünü görmesini istedik."

TFF Başkanı Büyükekşi'den yabancı kuralı açıklaması! "Kulüplerimiz mevcut kuralın 1 yıl daha devam etmesini istedi" - Resim : 1

 NE OLMUŞTU?

Türkiye Futbol Federasyonu yabancı kuralı hakkında açıklama yapmış, mevcut kuralın gelecek sezon devam edeceğini açıklamıştı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 2023 - 2024 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Ligde yabancı uyruklu futbolcu uygulamasının aşağıdaki şekilde yapılmasına karar verdi:

Buna göre;

• 2023-2024 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.
• 2023 - 2024 Futbol Sezonunda Spor Toto 1. Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.

Söz konusu kararların detayları 1. Transfer ve Tescil döneminden önce açıklanacaktır."