TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "MHK'da yeni yapılanma sürecini başlatıyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi düzenlediği Merkez Hakem Kurulu'nda yeni bir yapılanmaya gidileceğini belirterek, "Hakem atamalarında gündeme gelen ve talep edilen devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa'da uygulaması olan ve kulüplerin de süreçlerin önemli parçası olduğu MHK'da yeni yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere klasman kararları ve hakem performanslarıyla ilgili tartışmaları da sonlandıracak" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "MHK'da yeni yapılanma sürecini başlatıyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.ç

Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cumhuriyet'in 100. yılını kutladık. TFF'nin kuruluşunun 100. yılının bizim için büyük önemi var. Şeffaf, adil yönetim anlayışımız var. Kronikleşmiş problemlerin üstesinden gelebilmek adına yoğun mesai içerisindeyiz. Lakin son zamanlarda ortak problemlerimize yönelik eleştirilerin dozu artıp, odağı değişince ve dedikodularla federasyonumuza yönelik olunca, toplumu başka yerlere sevk edecek vahim durumlar olduğunu görünce, bundan sonra her 15 günde bir sizlerle buluşacağız. Bu bir başlama vuruşu olarak görün. Soru almayacağız.

GÜNDEMDEKİ SORULARA İKİ GÜN SONRA CEVAP VERİLECEK

Gündemdeki soruları sonra sizlere cevaplayacağız. Tüm soruların cevaplarını iki gün sorna yazılı olarak vereceğiz.

MHK'DE YAPILANMA

Hakem atamalarında gündeme gelen ve talep edilen devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa'da uygulaması olan ve kulüplerin de süreçlerin önemli parçası olduğu MHK'da yeni yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerle iş birliği içinde olarak kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmasını istiyoruz.

Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere klasman kararları ve hakem performanslarıyla ilgili tartışmaları da sonlandıracaktır.

"HAKEM PERFORMANSLARINI HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ"

Yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemiyle hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz hem de maç sırasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız. Hakem performanslarını hassasiyetle takip ediyoruz. Devre arasında MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken tüm performansların da değerlendirmeye alınacağından şüphe olmasın.

A MİLLİ TAKIM'IN ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR

Milli Takımımız başarılı sonuçlar aldı ve EURO2024'e gitmeyi garantiledi. Tarihimizde ilk defa gruptan lider çıkabiliriz. FIFA dünya sıralamasında 4 basamak yükselerek, 38. sırada çıktık. Son dönemdeki en iyi derecemiz. Ekim ayında en çok puan toplayan ülke Türkiye oldu. Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükseldik, hedef A Ligi'ne yükselmek. Ayrıca Dünya Kupası hasretimize son vermek istiyoruz. Vincenzo Montella'nın da son iki maçta büyük bir rolü oldu. Şu anda Madrid'de Arda Güler ve Çağlar Söyüncü ile görüşecek. Maçlarını takip edecek. Teknik direktörümüzün, oyuncularımızla bu derece yakın ve samimi olmasından memnuniyet duyuyoruz. Biliyorsunuz Montella, İstanbul'da ikamet edecek.

KADIN MİLLİ TAKIMI

Kadın Milli Takım için gösterdiğimiz çabanın sonuçlarını alıyoruz. C Ligi'nde oynadıkları 4 maçı kazandılar. Uluslar B Ligi'ne çıkmayı garantilediler. Bu başarı, UEFA'da haber oldu. Elazığ'da başlayan seyirci rekoru, Çorum'da yeniden kırıldı. Türkiye, 2008'den bu yana Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği için büyük çaba harcandı. EURO2032 için ev sahipliği aldık, bu da bize nasip oldu. Tarihimizde ilk kez böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bunu 100. yılında başarmak ayrı bir moral kaynağı oldu.