Futbolun kaderi saat 14.00'te belli olacak

Korona virüs nedeniyle ara verilen futbol ligleri hakkında karar bugün saat 14.00'te açıklanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yapacağı açıklama ile kararı duyuracak.

Futbolun kaderi saat 14.00'te belli olacak

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, birlikte bir toplantı gerçekleştirdiler. Edinilen bilgiye göre toplantıda TFF Başkanı Nihat Özdemir hazırladıkları alternatif senaryoların ayrıntılarını paylaştı ve sağlık açısından uygun olup olmadığını sordu. Çeşitli ayrıntılar üzerinde detaylı bir şekilde durulduğu belirtilirken, sezonun tamamlanması konusunda TFF'nin hazırladığı alternatiflerin sakıncaları olup olmadığına bakıldı. Bugün yapılan görüşmenin içeriği konusunda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir İle görüştük. Talepleri üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız ile bir görüşme yaptık. Bu, Pandemi tedbirleri kapsamında, futbol maçlarının artık seyircisiz olarak oynanmasının da söz konusu olamadığı tarihten sonra kendileriyle yaptığımız ilk görüşme. Görüşmede Federasyon Başkanımız, yaptıkları planlama ile ilgili bilgiler aktardı. Bakanlığımızın çalışmaları hakkında ve salgının seyri ile ilgili bilgiler Federasyon başkanımıza iletilmiş ve durum değerlendirmesi yapılmıştır. Koronavirüsle mücadelenin halen bütün toplumda ana gündem maddesi olduğu, diğer konuların Pandemi tedbirleri kriterine göre ele alındığı bir dönemdeyiz.

Bugünkü görüşmede, müsabakaların devamı konusunda somut bir talep gündeme gelmemiştir. Tarafımızdansa herhangi bir yönde öneride bulunulmamıştır.