TFF eski yöneticisi Selim Soydan’dan gündemi sarsacak sözler: "Erden Timur doğruları söylemiş, Lale Orta görüntüleri VAR Odası’ndan çıkarmış”

Eski TFF yöneticisi Selim Soydan, Erden Timur’un Lale Orta’nın VAR kayıtlarını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gönderdiği iddiasına ilişkin olarak, “Erden Timur doğruları söylemiş. MHK eski başkanı Lale Orta sahiden Adana Demir- Fenerbahçe maçının görüntülerini VAR Odası'ndan çıkarmış. Sonra da bütün hakemlere, ‘Ben o görüntüleri Ali Koç'a gönderip ikna ettim’ demiş” diye konuştu.

TFF eski yöneticisi Selim Soydan’dan gündemi sarsacak sözler: "Erden Timur doğruları söylemiş, Lale Orta görüntüleri VAR Odası’ndan çıkarmış”

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, geçtiğimiz günlerde A Spor’da katıldığı canlı yayında Eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta’nın Adana Demirspor- Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gönderdiğini iddia etmişti.

TFF eski yöneticisi Selim Soydan’dan gündemi sarsacak sözler: "Erden Timur doğruları söylemiş, Lale Orta görüntüleri VAR Odası’ndan çıkarmış” - Resim : 1
Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur

 

Timur, "Lale Orta, VAR görüntüsünü Ali Koç’a gönderdi. Kaydı var. 3 Şubat 2023. Riva'daki VAR odasına giriş çıkış kayıt altında tutuluyormuş. O dönemin MHK Başkanı Lale Orta, VAR odasına giriyor. Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı için VAR odasına giriyor. Mert Hakan'ın iptal edilen bir golü vardı izleyenler hatırlar. Bazı hakem arkadaşlarını da bu görüntüyü gösteriyor. Onlara 'Ali Koç'a bunu gönderdim, o da ikna oldu!' diyor. Bunun başka maçlarda olmadığını nereden biliyoruz?” ifadelerini kullanmıştı.

TFF eski yöneticisi Selim Soydan’dan gündemi sarsacak sözler: "Erden Timur doğruları söylemiş, Lale Orta görüntüleri VAR Odası’ndan çıkarmış” - Resim : 2
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç

 

ALİ KOÇ: “KÜLLİYEN YALANDIR, İFTİRADIR”

Ali Koç, söz konusu iddiaya yanıt vererek VAR kayıtlarının kendisine gönderilmediğini söyleyerek, “Lale Orta’nın VAR görüntüsü ya da herhangi bir görüntüyü bizzat tarafıma göndermesi ya da servis etmesi gibi bir olay katiyen gerçekleşmemiştir, külliyen yalandır, iftiradır” şeklinde konuşmuştu.  

LALE ORTA: “ERDEN TİMUR’UN SÖZLERİ İÇİN AÇIKLAMA YAPACAĞIM”

 Lale Orta ise, “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yazıştım. Hukuk Kurulu'nun gerekli incelemesinden sonra gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyorum. Ben de Sayın Erden Timur'un kamuoyunu yanıltan hayal ürünü sözleri için gerekli açıklamaları yapacağım" demişti.

TFF eski yöneticisi Selim Soydan’dan gündemi sarsacak sözler: "Erden Timur doğruları söylemiş, Lale Orta görüntüleri VAR Odası’ndan çıkarmış” - Resim : 3
Eski MHK Başkanı Lale Orta

 

SOYDAN: “ERDEN TİMUR DOĞRULARI SÖYLEMİŞ”

Yaşanan sürecin ardından çok çarpıcı bir açıklama da TFF eski yönetici Selim Soydan’dan geldi. Soydan, Sabah’a yaptığı açıklamada, “Öncelikle Erden Timur'un iddialarını soruşturdum. Doğruları söylemiş. MHK eski başkanı Lale Orta sahiden Adana Demir- Fenerbahçe maçının görüntülerini VAR Odası'ndan çıkarmış. Sonra da bütün hakemlere, "Ben o görüntüleri Ali Koç'a gönderip ikna ettim" demiş. Hakemlerin gözünde olaylara müdahale eden, Ali Koç'u bile manipüle eden bir başkan olarak gözükmek istemiş” şeklinde konuştu.

TFF eski yöneticisi Selim Soydan’dan gündemi sarsacak sözler: "Erden Timur doğruları söylemiş, Lale Orta görüntüleri VAR Odası’ndan çıkarmış” - Resim : 4
Selim Soydan

 

SOYDAN: “LALE ORTA HAKMELERE YANLIŞ BİR MESAJ VERMİŞ”

Soydan, “Hakemlere yanlış bir mesaj vermiş. Bu noktada Koç, ‘Bana mesaj gelmedi’ diyorsa ona inanacak herkes. Ama zaten dert, o görüntülerin yasak biçimde cep telefonuna aktarılması. Bunu yapan MHK Başkanı, her şeyi yapar. Yazıklar olsun...” dedi.

“TFF, ORTA’YI BU HAREKETLERİ YÜZÜNDEN GÖNDERMİŞ”

Lale Orta’nın bu olaylar yüzünden MHK başkanlığından alındığını iddia eden Soydan, şunları kaydetti:

“TFF de Orta'yı bu hareketleri yüzünden göndermiş, bence onlar bu görüntü çıkarma işini biliyorlardı. Bakın Orta 10 gündür sesini çıkaramadı. TFF uyanıklık edip işi tuza batırdı, başka ne yapabilir ki zaten… Orta'yı da göndermiş. Anafikir şu: Timur boşuna ‘Elimde bilgiler var’ demiyormuş.

Bir konuştu, 15 gündür kimse işin içinden çıkamadı. Yalnız Timur'da başka bilgiler de var duyduğum kadarıyla. Onları da açıklamasını bekliyorum. Futbolda temizlik için her şeyin ortaya çıkması şart…”