TFF kötü zeminler için harekete geçti! Zemini futbola elverişli olmayan statlar maçlara kapatılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) birçok stadyumun zeminini bozuk olması üzerine kulüplere yazı gönderdi. Zeminler, futbol oynamaya elverişli hale getirilmesi istenen yazıda, müsabaka oynama koşullarına uygun olmayan statların müsabakalara kapatılacağı kaydedildi.

TFF kötü zeminler için harekete geçti! Zemini futbola elverişli olmayan statlar maçlara kapatılacak

Türkiye birçok yıldız futbolcu gelse de uzun yıllardır saha zeminlerindeki bozukluk giderilemiyor. Bu nedenle birçok sakatlık problemi yaşanırken takımlar istediği oyunu sahaya yansıtamadığı için futbolun kalitesi düşüyor. Özellikle son zamanlarda statlardaki zeminin bozuk olması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) harekete geçti.

TFF kötü zeminler için harekete geçti! Zemini futbola elverişli olmayan statlar maçlara kapatılacak - Resim : 1

TFF'DEN KULÜPLERE YAZI GÖNDERİLDİ

Habertürk’ün haberine göre TFF'den kulüplere 2024-14/03-1523 sayılı "Stadyum Zeminleri Hakkında" konulu bir yazı gönderildi.

ZEMİNLERİN FUTBOLA ELVERİŞLİ HALE GETİRİLMESİ İSTENDİ

Yazıda stat zeminlerinin sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun hale getirilmesi istendi. Söz konusu zeminlerin birçoğunun sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından ciddi derecede riskli olduğunun tespit edildiği belirtildi.

TFF kötü zeminler için harekete geçti! Zemini futbola elverişli olmayan statlar maçlara kapatılacak - Resim : 2

FUTBOLA UYGUN ZEMİNİ OLMAYAN STATLAR MAÇLARA KAPATILACAK

Bu riskler göz önünde bulundurularak stat zeminlerinin TFF ekiplerince denetlenerek takip edileceği, sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun olmayan statların müsabakalara kapatılacağı kaydedildi.