TFF, yeni yabancı kuralını resmen açıkladı! Türk vatandaşlığı ve mavi kart detayı dikkat çekti

Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralını açıkladı. Kulüpler kadrolarında 14 yabancının yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve mavi kart sahibi olan bir futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek.

TFF, yeni yabancı kuralını resmen açıkladı! Türk vatandaşlığı ve mavi kart detayı dikkat çekti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni sezonda uygulanacak yabancı futbolcu kuralının detaylarını yaptığı açıklamayla duyurdu.

Buna göre kulüpler 14 yabancı futbolcunun yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve mavi kart sahibi olan bir futbolcu ile sözleşme imzalayıp A Takım listesine yazabilecek.

TFF, yeni yabancı kuralını resmen açıkladı! Türk vatandaşlığı ve mavi kart detayı dikkat çekti - Resim : 1

TFF'NİN AÇIKLAMASI

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler."

TFF, yeni yabancı kuralını resmen açıkladı! Türk vatandaşlığı ve mavi kart detayı dikkat çekti - Resim : 2