The Revenant filmi gerçek oldu

Leonardo Di Caprio'ya Oscar'ı kazandıran The Revenant filmi gerçek oldu. Rusya'nın uzak bölgelerinde bir ayının saldırısına uğrayan adam, yaralarından dolayı çürümüş ancak canlı bir halde bulundu.

Yaklaşık bir ay önce kaybolan bir adam av köpekleri sayesinde bulundu. Görüntüsü ve yaşadıkları akıllara The Revenant (Türkçe'ye Diriliş olarak çevrildi. Fransızca Dönüşüm anlamına geliyor.) filmini getirdi. Filmde, Leonardo Di Caprio'nun canlandırdığı Hugh Glass isimli karakter bir ayının saldırısına uğruyor ancak hayatta kalmayı başarıyor.

Rusya'nın uzak Tuva Cumhuriyeti'nde yaşanan olayda 'İskender' adı verilen adam bir ay önce kayboldu. Ormanda hangi koşullarda nasıl hayatta kaldığı bilinmeyen adamın bir ayı saldırısına uğradığı tespit edildi. Sadece ilk adı olan İskender'i hatırlayan talihsiz adam, yaşayabilmek için idrarını içtiğini söyledi. Ayının onu öldürmeme sebebinin kendisini daha sonra yemek üzere bıraktığı olduğunu ifade eden adam, yaşadığı travma nedeniyle geçmişine dair bir şey hatırlayamıyor.

Avcılar buldu

Sibirya Times'ın aktardığına göre; Bir grup yerel avcının avlandığı sırada köpekleri tarafından bulunan adamın ilk başta öldüğü ve çürüdüğü düşünülmüş. Görüntüsünden dolayı avcıların yaşayabileceğine ihtimal vermediği İskender, avcılar yanlarına yaklaşınca gözlerini açarak yardım istemiş. Hayatta kalabilmek için büyük çaba sarf eden adamın vücudunda derin kesikler ve yaralanmar var.

The Revenant filmi gerçek oldu - Resim : 2
Talihsiz adamın hatırladığı tek şey ilk adı olan İskender...

Doktorlar şaşkın

İskender'in hastaneye yatırılmasının ardından en şaşırtıcı durum ise doktorlar arasında yaşandı. Saldırı ve yaşadıklarından dolayı tüm gücünü kaybeden adamın bu kadar derin yaralanmalara rağmen günlerce hayatta kalabilmesinin mucize olduğu söyleniyor. Sağlık bakanlığı yetkilileri de Tuva'nın dışında gerçekleşen olayın araştırıldığını söyledi.

The Revenant filmi fragmanı