Thodex'in kurucusu yakalandı! Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir?

Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Thodex'in kurucusu Fatih Özer, en çok araştırılan isimler arasında yer aldı. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir? İşte, biyografisi...

Thodex'in kurucusu yakalandı! Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir?

Kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir?Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanan Özer'in hayatı en çok araştırılanlar arasına girdi. İşte, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in hayatı...

Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini iletti. Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı.

Kripto para borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediği belirtmesi üzerine şirket art arda bakım çalışmasında olduklarını belirtmişti. Duyurulan sürenin ardından sorunun devam etmesi üzerine şirket tekrar bir açıklama yaparak çalışmanın 4-5 gün süreceğini duyurmuştu. Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolarlık yatırımı toplayarak yurt dışına kaçtı.

Thodex'in kurucusu yakalandı! Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir? - Resim : 1

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir?

Fatih Özer, 1994 yılında Kocaeli'de dünyaya geldi. Fatih Özer, nitelikli dolandırıcılık nedeniyle kırmızı bülten ile aranan Türk girişimcidir. 

Faruk Fatih Özer çalışma hayatına 2007 yılında başladı. 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex'i kurdu ve Koineks'in mevcut kullanıcıları Thodex'e taşındı. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu.